Olet täällä

Hiihtoladut

Hiihtäjät
Posiolla löytyy monipuolisia hiihtomaastoja niin kuntoilijoille kuin kilpailuhenkisillekkin. Valaistut reitit avataan kuntoradoille heti lumitilanteen salliessa ja myöhemmin keväällä avataan myös järvilatu Posionjärven jäälle sekä ladut retkeilyreiteille Karitunturiin ja Riisitunturiin. Lisäksi useilla matkailuyrittäjillä on tarjottavana omia hiihtoreittejä.

Hiihtoreitit

Posion taajaman-Kirintövaaran -valaistut kuntorata-ladut ja Kari- ja Riisitunturin polut/ladut palvelevat liikunnan harrastajia ympäri vuoden. Riisi- ja Karitunturin ladut ovat käytössä vuosittain helmi-huhtikuun välisen ajan. Karitunturin latu pidetään avoinna viikot 8,9,10 ja 14.

Posion taajaman-Himmerkin-Karitunturin alueen ladut; Posionjärven aurinkolatu ja Karitunturin latu avataan yleiseen käyttöön helmikuun ensimmäisellä viikolla. Turjan latua ei avata yleiseen käyttöön, ainoastaan väli Himmerkistä Kirintövaaraan pidetään avoinna.

Lisätietoa Posion Matkailun sivuilta.

Vapaaehtoinen latumaksu

Toimintaympäristölautakunta on ottanut käyttöön hiihtolatujen käyttäjille suunnatun vapaaehtoisen latumaksun. Maksun suuruus on 50 euroa henkilöä kohden hiihtokaudelta.
Suoritus maksetaan kunnan tilille: - FI38 5359 0110 0001 28 tai FI02 8000 1100 8612 94.

Toimintaympäristölautakunta arpoo hiihtokautta kohden latumaksujen maksaneiden kesken 50 euron suuruisen lahjakortin.

 

 

Kirintövaaran lumitilanteen voit tarkistaa vaaran päälle sijoitetun webbikameran kuvasta:

Kirintövaaran webbikamera