Olet täällä

Posiolla tehdään keramiikkaa ja ruokaa — yhdessä!

Tapahtuman ajankohta: 
Ti – La 22. – 26.8.2017
Ikäraja: 
Sallittu kaikenikäisille
Tapahtuman järjestäjän tiedot: 
Puhelinnumero(t): 
Matkapuhelin
050 3243517
Kysy lisää Päivi Tahkokallio, paivi@tahkokallio.fi, 050 3243517.

Timisjärven taidekeskuksessa ja Pentikin tehtaalla järjestetään 22.—26. elokuuta monikulttuurinen keramiikka- ja ruokatyöpaja.

Irakilaiset ja suomalaiset yhdessä

Irakilaiset turvapaikanhakijat ja posiolaiset osallistujat suunnittelevat ja toteuttavat ainutlaatuista keramiikkaa 45-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Pentik Oy:n taiteellisen johtajan Anu Pentikin opastamana.

 

Yhteinen juhla-ateria

Työpajassa syntyneet tuotteet ovat käytössä viikon päätteeksi Timisjärven taidekeskuksessa lauantaina 26. elokuuta järjestettävällä juhla-aterialla, joka valmistetaan yhdessä työpajalaisten kanssa. 

 

26.8. järjestettävä juhlapäivällinen kuuluu Elo-säätiön samana päivänä kaikkialla Suomessa toteutettavaan Syödään yhdessä -tapahtumaan. Syödään yhdessä on yksi suurimmista Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden tapahtumista. 26. elokuuta 2017 on myös Suomalaisen Luonnon päivä, jolloin Suomi liputtaa ensimmäistä kertaa ja ensimmäisenä maailmassa luonnolle.

 

Luonto, käsillä tekeminen ja ruoka yhdistävät — sukupolvia ja kulttuureja

Keramiikkaa ja ruokaa — yhdessä! tuo taidelähtöisiä ja yhteissuunnittelun menetelmiä osaksi maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden kotoutumista. Posion pilotin jälkeen työpajamallia voidaan viedä myös muualle soveltaen paikallista taide- ja kulttuuriosaamista ja hyödyntäen lähiruokamahdollisuuksia. 

 

Työpajasta vastaavat muotoiluajattelijat Karoliina Vilander ja Päivi Tahkokallio uskovat, että luonnon voima, käsillä tekeminen ja ruoka vahvistavat paitsi eri kulttuureista tulevien myös sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tukevat turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kotoutumista.

 

Keramiikkaa ja ruokaa — yhdessä! toteutetaan yhteistyössä keramiikkataiteilija Anu Pentikin, Timisjärven taidekeskuksen, Pentik Oy:n ja Arktiset maahanmuuttajat ry:n kanssa. Posion Kehitysyhtiö tukee myös työpajaa.

 

Työpaja toteutetaan Lasten ja nuorten säätiön Sata vuotta nuoruutta —tuella. Sata vuotta nuoruutta on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

Tule käymään Timisjärvellä

Lauantaina 26.8. Timisjärven taidekeskuksen kahvila on avoinna kello 11–17. Olet tervetullut seuraamaan työpajan päätöspäivällisen valmisteluita ja osallistumaankin niihin. Kello 15 taidekeskuksessa laulaa Lapin Ruska —naiskuoro. Voit myös kysyä vapaita paikkoja kello 17:30 alkavalle päivälliselle.