Olet täällä

Nuorisotilat

Nuorisotilalla tarkoitetaan nuorten omaa paikkaa, jossa he voivat viettää vapaa-aikaa yhdessä kavereiden kanssa. Suunnitelmallinen toiminta, tutut ohjaajat ja selkeät säännöt luovat turvallisen tilan nuorille.

Nuorisotila Apajassa nuoret saavat viettää mukavia hetkiä kavereiden kanssa esimerkiksi pelaillen ja telkkaria katsellen. Apajassa voi pelata mm. biljardia, pingistä ja pöytäjalkapalloa tai viettää aikaa myös surffailemalla internetissä, kuuntelemalla musiikkia tai vaikkapa tehden läksyjä yhdessä.

Nuorisotilassa on käytössä kuvallinen nuorisotilakortti, jota haetaan yhdessä vanhempien kanssa täytettävällä lomakkeella. Kortti on ilmainen.

Apaja on tarkoitettu kaikille posiolaisille 6 – 18 vuotiaille lapsille ja nuorille. Apaja on avoinna koulujen alkamisesta toukokuun loppuun saakka.

4.-6.lk:ien oppilaille Apaja on käytössä arkisin klo 18 saakka, vanhemmille kävijöille klo 20 (- 22) saakka (aukioloaikojen puitteissa). 1 – 3 luokkalaisille Posion kunnalla on tarjolla iltapäivätoimintaa, mutta myös nuorisotila arkisin klo 16 saakka. Nuorisotila on avoinna myös lauantaisin joka kuukauden ensimmäinen lauantai.

Nuorisotila Apajaan on palkattu toiminnanohjaaja, jonka tehtävänä on valvoa nuorisotilan käyttöä ja sääntöjen noudattamista, puuttua tarvittaessa ilkivaltaan ja kiusaamiseen. Hän on myös nuorten kanava ideoiden ja toiveiden eteenpäin viemisessä sekä aktivoimassa nuorten oma-aloitteista toimintaa. Ohjaaja suunnittelee tilan toimintaa nuoret suunnitteluun mukaan ottaen. Ohjaajana tilalla toimii yleensä yksi aikuinen, jonka kanssa nuoret voivat keskustella ja jakaa ajatuksiaan.  

Pidennetyissä perjantai-iltojen kahviloissa (20 – 22) ja muissa teemailloissa paikalla kaksi aikuista.

Nuorisotilatoiminnan tiedottamisen pääkanava nuorille on sosiaalisessa mediassa, josta löytyy mm. Apajan facebook-sivu. Siellä kerrotaan tulevista tapahtumista, poikkeuksellisista aukioloajoista sekä nuorille tärkeistä asioista opiskeluun, työelämään ja harrastustoimintaan liittyen.

Apajan facebook-osoite on www.facebook.com/nuorisotilaApaja. Nuorisotilan käyttösäännöt ja aukioloajat löytyvät myös Posion kunnan kotisivulta www.posio.fi.

Apajassa on tupakan, alkoholin ja huumeiden suhteen ehdoton kielteinen kanta. Mikäli valvoja epäilee alkoholin käyttöä, voidaan suorittaa ns. pisto-puhalluskokeita. Päihtynyt nuori saa viikon porttikiellon ja hänen huoltajaansa otetaan yhteyttä. Saman tien tehdään lastensuojeluilmoitus sosiaalitoimeen.

 

Posion 4H

Lisätietoja antaa