Olet täällä

Liikuntatoimi

 

Posion kunta tarjoaa kuntalaisille ja kuntalaisten käyttöön vapaa-ajanviettoon liittyviä palveluja, liikuntapaikkoja ja erilaisia liikuntatapahtumia.
Liikuntatoimen tehtävänä on huolehtia liikuntatoiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä sekä kunnassa harjoitettavan liikuntatoiminnan tukemisesta. Liikuntatoimi järjestää kerho-, leiri-, uimakoulu-, kilpailu- ja kuntoliikuntatoimintaa.

Palvelut

Pulkkamäessä

Liikuntatoimi järjestää nuorille vuosittain uimakoulun kesä-heinäkuussa, lisäksi kesäohjelmaan kuuluvat jalkapallokoulu ja sporttikerhot.

Talvisin toimintaa nuorille on erilaiset liikuntakerhot, hiihtolomaviikon toiminnot, koululaiskisat hiihdossa ja keväällä maastojuoksut. Kuntotapahtuma posiolaisille on pääsiäisen tienoilla ja Koillismaan ikäliikuntatapahtuma toukokuun lopulla.

Kesäisin järjestetään kunnassa paljon erilaisia tapahtumia. Kesän tapahtumia ovat kylä-/puulaakijalkapalloturnaus kesä-heinäkuun vaihteessa, kevään ja syksyn salibandyturnaukset, seuran järjestämät yleisurheilukisat, yleisurheilun ja suunnistuksen pitäjänmestaruuskisat yhteistyössä seurojen kanssa.

Posion Pyrinnön yleisurheilujaosto järjestää viikottaista kerhotoimintaa ja useita yleisurheilukisoja kesän aikana. Vuosittainen suurin tapahtuma on perinteiset juhannusaaton kisat. Viikoittain seuran eri jaostot järjestävät urheilualueilla kerhotoimintaa. Kesä-elokuun aikana tiistai-iltaisin suunnistusjaosto järjestää Posio-rastit. Muikkumarkkinoilla hiihtojaosto järjestää rullahiihtokilpailut.

Myös Posion seurakunnalla ja Posion 4H-yhdistyksellä on nuorille runsaasti kesätoimintaa.

Liittyvät palvelut

Posiolta löytyy runsaasti liikuntapaikkoja joissa voi harrastaa liikuntaa niin kesällä kuin talvellakin.

Aiheeseen liittyvät asiasanat