Olet täällä

Pankkilaina ja Finnveran takaus

Yksinkertaistettuna Finnvera takaa yritysten pankkilainoja ja pankit myöntävät lainat. Finnvera ei enää lainoita itse. ”Valtio takaa – pankit jakaa.”

Pankista voi hakea nykyisille lainoille lyhennysvapaata aikaa tai ottaa uusi laina. Lyhennysvapaan lainan lyhennyserät siirtyvät lainan loppuun, eli pidentävät laina-aikaa, mutta korot on maksettava myös lyhennysvapaalta ajanjaksolta. Uuden lainan ottaminen on iso kysymys. Voidaanko liiketoiminta pelastaa uudella lainalla?

Jos yrittäjä päättää ottaa lainaa, pitää ottaa yhteyttä pankkiin. Pankki voi hakea 80 prosentin takausta Finnveralta. Loput 20 prosenttia lainan takauksesta pitää järjestyä yritykseltä tai yrittäjältä.

Lainanhakuprosessi kannattaa epävarmassa tilanteessa käynnistää kaiken varalta – eihän sitä lainaa ole pakko nostaa, mikäli tilanne on jo ehtinyt muuttua.

Maa- ja metsätalousministeriön yrittäjäavustus / tukset alkutuotannon yrittäjille julkaistaan näillä näkymin toukokuun alussa.

Finnveran rahoitusmahdollisuudet

Lue Ylen artikkeli: “Nyt myös yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa”

https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

Maatilojen lainojen valtiontakaus: https://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maatilojen-ahdinkoa-varaudutaan-helpottamaan-lainojen-valtiontakauksella#27505875