Olet täällä

Hetkiä Laatokalla – Pekka Pouhulan valokuvia kirjastossa

Tapahtuman ajankohta: 
2. – 30.11.2018
Paikka: 
Posion kirjasto
Ikäraja: 
Sallittu kaikenikäisille
Osoite: 
Käyntiosoite
Suopolku 1
97900
Posio

Pekka Pouhulan valokuvat ovat osa kuvasarjaa, jonka hän alkuaan toteutti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan. Alkuperäisen kuvasarjan nimi on 100 kuvaa Laatokalta. Kuvasarja on edelleen kokonaisuudessaan nähtävissä täällä.

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 2.11. klo 18.00. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Pekka Pouhula kertoo kuvien taustasta:

“Kävin ensimmäisen kerran Laatokalla vuonna 1999. Sen jälkeen olen retkeillyt järvellä meloen, soutaen ja hiihtäen. Retkiä on kaikkiaan yli neljäkymmentä. Kamera on ollut mukana retkilläni aina. Niiden retkien tuokiosta nämä kuvat on poimittu. Laatokasta on tullut minulle rakas järvi.

Olen kokenut Laatokan monet kasvot. Yhdet niistä ovat ihanan rauhalliset ja tyynet, mutta on toisenlaisiakin, myrskyisiä ja rajuja. Tämän näyttelyn kuvat kertovat niistä seesteisistä hetkistä.

Laatokan pohjoisosa on mielimaisemaani vaaroineen ja suurine korkeuseroineen. Kun astun maihin ja kiipeän vaaran laelle, järvimaisemaan saa aivan toisen ulottuvuuden. Ehkäpä kuvieni avulla sellainenkin ihminen, joka ei ole siellä liikkunut, saa aavistuksen Laatokan ihanasta luonnosta ja sen tarjoamista hienoista näkymistä. Toivottavasti joku innostuu itsekin tutustumaan alueen rikkaaseen luontoon.”

Valokuvaaja Pekka Pouhula on suomalainen IT-alan yrittäjä Savonlinnan seudulta. Hän on harrastanut valokuvausta pienestä pitäen. Hän on myös intohimoinen retkeilijä, joskin melonta on selkeästi se tärkein.

Pekka on melonut Laatokan ympäri vuonna 2011. Retkestä voi lukea täältä. Blogissa pekka.koisua.fi on laajemminkin tarinoita Pekan retkistä.

Lisätietoja antaa