Olet täällä

Kemijärvellä Pop-up -lähituotepäivä - myös posiolaisille myyjille!

Tapahtuman ajankohta: 
La 29.6.2019 klo 9:00
La 6.7.2019 klo 9:00
La 13.7.2019 klo 9:00
Su 14.7.2019 klo 9:00
La 21.9.2019 klo 9:00
Ikäraja: 
Sallittu kaikenikäisille

Kemijärven lähituote pop-up tapahtumien tarkoituksena on tuoda esille paikallisia tuotteita, jotka voivat olla laidasta laitaan aina elintarvikkeista ruoka-annoksiin, käsitöihin ja taiteeseen. Pääasia on, että raaka-aineet, tuotteet ja tekijät ovat lähiseudulta, eli kaikki Itä-Lapin alueelta – myös Posiolta – ovat tervetulleita osallistumaan näihin tapahtumiin. Kemijärven kaupunki tarjoaa mahdollisuuden oman myyntipisteen pystyttämiseen Taivaan tulien torille.

Lähituote pop-up tapahtumat järjestetään 29.6., 6.7., 13. – 14.7. sekä 21.9. Kaikkina kyseisinä päivinä on myös muuta tapahtumaa Kemijärvellä ja lähiseuduilla, joten ihmisiä on kyllä liikkeellä.

Pop up sanana tarkoittaa tilapäistä toimintaa, jonka olennaisena osana on toiminta. Pop up -tapahtuma voi syntyä vain halusta kokeilla jotain uutta tapaa tehdä ja toimia. Tavallaan voisi ajatella, että pop up-tapahtuma on kuin mainosviesti tai tietoisku kohderyhmälle, kuten pop up-ponnahdusikkunat, jotka pulpahtavat ja ilmestyvät varoittamatta tietokoneen ruudulle.

Pop-up -ravintolan avaaminen on Suomessa täysin luvallista ja laillista milloin tahansa, eikä siitä tarvitse tehdä edes ilmoitusta.

Pop up -toimijan on oltava yksityinen henkilö, joten toiminta ei voi olla elinkeinon harjoittamista. Pop up -ravintolan pitäjää koskevat elintarvikelain yleiset vaatimukset. Hänellä on aina vastuu valmistamiensa ja tarjoilemiensa elintarvikkeiden turvallisuudesta, vaikka toiminnasta ei ilmoitetakaan kunnan valvontaviranomaiselle.

Lisätietoja:
Kimmo Kuparinen
045 134 1840

Karttapiste