Olet täällä

Rimpparemmi: Brel-lauluilta

Tapahtuman ajankohta: 
Ke 27.11.2019 klo 19:00 – 20:00
Paikka: 
Vapaa-aikatalo Pyrintö
Hintatieto: 

Lippu 15 € (tai yhteislippu molempiin Rimppateatterin Posion esityksiin 25 €)

Ennakkomyynti Posion kirjastossa 7.10. alkaen kirjaston palveluaikoina.

Ikäraja: 
Sallittu kaikenikäisille
Osoite: 
Käyntiosoite
Posiontie 24
97900
Posio
Tapahtuman järjestäjän tiedot: 

“Tässä lauluillassa muusikot päästävät kaiken irti. Välillä juostaan kuin härät kohti kuolemaa ja välillä pidätetään hengitystä, jotta ei sanottaisi liikaa. Lauluilta koostuu Brelin tuotannon helmistä, jotka on käännetty suomen kielelle.

Belgialainen näyttelijä, ohjaaja ja laulaja-lauluntekijä Jacques Brel on myynyt yli 25 miljoonaa levyä, mikä kertoo hänen kappaleidensa suosiosta ja ajattomuudesta. Brelin kappaleita kutsutaan chansoneiksi, ja hänen menestyksensä salaisuus on ehkä juuri laulujen teksteissä. Breliä onkin sanottu tekstiensä vuoksi myös runoilijaksi. Breliä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana ranskankielisenä säveltäjänä, ja hänen tekstejään on käännetty monelle kielelle.

Brelin laulut kertovat isosti elämästä; rakkaudesta, kuolemasta, yhteiskunnallisista havainnnoista. Synkkiäkin aiheita käsitellään hulvattomasti Brelin tapaan. Amsterdam, Vanhojen rakastavaisten laulu (La chanson des vieux amants), Jos nyt menet pois (Ne me quitte pas) ja muut chanson-klassikot vievät kuulijan Amsterdamin kaduille ja sieltä aina hellään ja katkeraan rakkauteen.

Brel-lauluillan kokoonpanon kapellimestarina toimii Jukka Nurmela, joka haluaa tuoda lauluillan lähelle Brelin uran alkuaikojen intiimien ja hämyisten klubikeikkojen tunnelmaa. Nurmelan kontrabasson lisäksi kokoonpanossa kuullaan Henri Haakanan harmonikkaa ja Kaisa Ristiluoman pianoa. Brelin tekstejä tulkitsee laulullaan näyttelijä Joni Kuokkanen.”

Esityksen kesto n. 1h

HUIPPUVIERAILU! Tanssiteatteri Rimpparemmi saapuu Posiolle pitkästä aikaa, ja vieläpä kahden esityksen kera. Tiistai-iltana koulukeskuksessa Looking for Reidar ja keskiviikko-iltana vapaa-aikatalo Pyrinnöllä Brel-laulujen ilta. Osta yhteislippu molempiin niin säästät!

Brel-ilta:

  • Kapellimestari, musiikin sovitus, kontrabasso: Jukka Nurmela
  • Laulu: Joni Kuokkanen
  • Piano: Kaisa Ristiluoma
  • Harmonikka: Henri Haakana

Lisätietoja antaa