Olet täällä

Voitto Kuosmanen kirjailijavieraana Posion kirjastossa

Tapahtuman ajankohta: 
Pe 26.5.2017 klo 13:00
Paikka: 
Posion kirjasto
Ikäraja: 
Sallittu kaikenikäisille
Osoite: 
Käyntiosoite
Suopolku 1
97900
Posio

Voitto Kuosmasen neljäs kirja Kaamoksen jälkeen kevät – Katseita muutoksen maisemiin julkaistiin huhtikuussa kirjan ja ruusun päivänä, 23.4. Kirjoittaja on syntyjään posiolainen. Hän on elänyt lapsuuden ja nuoruuden Posiolla. Kesäisin hän viettää paljon aikaa Posion maisemissa.

Uudessa kirjassaan hän pohdiskelee muutosta ja muutokseen suhtautumista.

Kirjan takakansitekstissä Kuosmanen houkuttelee lukijan retkille muutoksen maisemiin:

Maailmassa kaikki on muutoksen alaista. Miten suhtautuisin muutokseen? Alkaisinko pelätä ja kääntäisin katseeni taaksepäin? Heräisikö minussa kilpailun ja valloittamisen halu? Hätkähtäisinkö hereille ja alkaisin uteliaana tutkia muutosta?

Tämä teos kutsuu lukijan pohtimaan suhdettaan muutokseen sekä ajattelu- ja toimintatottumuksiaan. Tekstit asettavat lukijalle kysymykset: Ovatko ajatukseni ja tapani toimia itse valitsemiani vai onko joku ne minulle lahjaksi antanut?

Tervetuloa mukaan ja keskustelemaan muutoksesta!

Kirjoittajasta lisää:

Voitto Kuosmanen on yhteiskuntatieteilijä, sosiaalipedagogi ja filosofi, joka työskentelee Lapin AMK:ssa lehtorina. Taustaltaan hän on nuoriso- ja sosiaalityöntekijä. Hän on kirjoittanut esseitä, artikkeleita ja kritiikkejä sanomalehtiin, AGON-, Kaltio-, Ydin- ja Humanistilehteen, WordPress:iin sekä Sosiaalipedagogiikan aikakauskirjaan, Lapin yliopiston, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun julkaisuihin. Kirjoituksissaan, joissa usein on pilke silmäkulmassa, hän haastaa lukijan katsomaan asioita ja ilmiöitä tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Teksteissä hänen sydämensä sykkii tavallisen ihmisen puolella ja katse on tulevaisuuden suunnassa.  Aiemmin hän on julkaissut kirjoituksistaan kokoomateokset Kohti ihmistä kunnioittavaa maailmaa – Katseita ihmiseen ja ihmiseksi kasvamisen maisemaan (2010), Elämän kepeydestä ja hilpeydestä – Matkoja vihdoinkin vapaan ihmisen maailmaan (2010) sekä Ajattelen ja tunnen, siis kirjoitan (2010).

Lisätietoja antaa