Olet täällä

27.8.2020 - 17:19

Posion kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille 1.9.2020 alkaen

maski.jpg
Maksuttoman kasvomaskin voi hakea perusturvatoimistosta.

Posion kunta aloittaa kasvomaskien jakamisen yli 15-vuotiaille vähävaraisille ja haavoittavassa asemassa oleville posiolaisille 1.9.2020 perusturvatoimistosta. Maksuttomat kasvomaskit ovat tarkoitettu yli 15-vuotialle vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville, joilla ei ole varaa hankkia maskeja. Muut hankkivat kasvomaskinsa itse. Kertakäyttöisiä kasvomaskeja annetaan 10 kpl / henkilö. Kangasmaskeja annetaan 2 kpl / henkilö, kun maskeja saadaan Posiolle toimittajilta.

Milloin kasvomaskia kannattaa käyttää?

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa, puhuu tai laulaa. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. 

Tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja ovat edelleen käsienpesu ja 1-2 metrin turvavälit.

Tämä suositus ei koske työyhteisöjä, joita koskien asiantuntijalaitoksena toimii Työterveyslaitos. Tarkemmat ohjeet kasvomaskin käyttöön ja lisätietoa THL:n sivuilla.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan:

  • joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palatessa riskialueelta Suomeen ja siirryttäessä maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Kasvomaskien käyttösuositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Tarkemmat ohjeet kasvomaskin käyttöön ja lisätietoja THL:n sivuilla

Uusimmat

kuva_koneesta.png
16.10.2020
Tule vahvistamaan omaa osaamistasi vapaan sivistystyön opintoseteliavustus työllistymis- ja työmahdollisuuksien vahvistamiseen ...