Olet täällä

28.5.2020 - 11:38

Posion peruskoulu ja lukio palkittiin ympäristötyöstään Vihreällä lipulla

Posion peruskoulussa vietetään perjantaina 29.5. klo 9 Vihreä lippu -juhlaa

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Posion peruskoululle ja lukiolle Vihreän lipun osoitukseksi suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu on kansainvälinen kestävän kehityksen ohjelma ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, joka ohjaa kestävään elämäntapaan ja ympäristökuormituksen vähentämiseen yhdessä toimien. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa - maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 eri maassa ympäri maailman.

Nuoret ovat Vihreä lippu -toiminnassamme aktiivisia vaikuttajia aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin he saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. Vihreä lippu -toiminnan myötä nuoret innostuvat kestävän tulevaisuuden rakentamisesta taitojen, oivallusten ja elämysten kautta.

Vihreän lipun alainen oppilaista koostuva Ympäristöraati on tänä vuonna keskittynyt jätteiden vähentämiseen, josta suurimmat vaikutukset on onnistuttu saamaan koulukeskuksen jätteiden kierrätyksen aloittamisella ja tehostamisella. Kun muovinkeräys aloitettiin syksyllä Posion kunnassa, Ympäristöraati järjesti yhteistyössä kunnan kanssa muovinkeräystempauksen koulun kautta jalkauttaakseen muovinkeräysrutiineja oppilaiden koteihin. Kevätlukukaudella Vihreän Lipun nimissä järjestettiin Ympäristöviikot, joissa ympäristö pääsi esille eri yläkoululaisten oppiaineissa. Kevään lopuksi määriteltiin yhteiset Vihreä Lippu-tavat koko koululaitokselle.

Posion peruskoulussa vietetään perjantaina 29.5. klo 9 Vihreä lippu -juhlaa, jolloin nostamme Vihreän lipun salkoon. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta!

Uusimmat

kuva_koneesta.png
16.10.2020
Tule vahvistamaan omaa osaamistasi vapaan sivistystyön opintoseteliavustus työllistymis- ja työmahdollisuuksien vahvistamiseen ...