Olet täällä

13.11.2020 - 11:18

Tur­nauk­set ja jouk­kue­pe­lit Posion jää­hal­lis­sa ja muissa lii­kun­ta­ti­lois­sa kiel­let­ty 30. mar­ras­kuu­ta saakka

jaahalli.jpg
Jäähallissa ja muissa liikuntatiloissa ei voi järjestää joukkuepelejä ja turnauksia, joihin osallistuu joukkueita ulkopaikkakunnilta.

Turnaukset ja joukkuepelit Posion jäähallissa ja muissa liikuntatiloissa on toistaiseksi kielletty. Rajoitus on voimassa 30. marraskuuta saakka. Linjauksen on tehnyt Posion kunnan laajennettu johtoryhmä.

Jäähallissa ja muissa liikuntatiloissa ei voi järjestää joukkuepelejä ja turnauksia, joihin osallistuu joukkueita ulkopaikkakunnilta. Myöskään posiolaisten joukkueiden pelimatkoja muille paikkakunnille ei suositella. 

Päätös tehtiin, koska koronatartunnat ja laajat altistumiset ovat viime aikoina lähteneet liikkeelle nimenomaan jääkiekkoturnauksista ja –peleistä. Naapurikunnissa on todettu koronatartuntoja, joiden lähde on jääkiekko-otteluista. Tällä hetkellä tartunnat ovat levinneet myös ikäihmisten palveluasumiseen ja hoitohenkilökuntaankin. Posiolla ei ole todettu covid 19 -tartuntoja toistaiseksi.

Jääkiekkohalli ja liikuntapaikat ovat normaalisti posiolaisten omassa käytössä toistaiseksi. Tilojen käyttäjien on todella tärkeä huomioida koronan suositukset ja hygieniaohjeet, joilla taudin leviämistä ehkäistään.

Lapin Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, ovat kielletty. Yli 50 hengen tapahtumia voi kuitenkin järjestää, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla mm. opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita tarvittavista turvaväleistä, vain terveenä ja oireettomana osallistumisesta, jonotilanteiden välttämisestä sekä huolehtimalla käsi- ja hengityshygieniasta. 

Mahdolliset lisätiedot kunnanjohtaja Heli Knutars ja virkalääkäri Olavi Kari-Koskinen, johtava lääkäri Kirsi Markula.

Uusimmat