Olet täällä

Yritykselle, joka työllistää 6-250 henkeä

Business Finlandin avustusten edellytyksenä on kannattava yritystoiminta ennen koronaepidemiaa ja niitä voivat hakea pk-yritykset, jotka työllistävät 6-250 henkeä.

Business Finland lanseerasi kaksi uutta rahoituspalvelua torstaina 19.3.2020. Niillä pyritään lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia.

Pieni avustus on 80% max. 10 000 euroa. Se voidaan myöntää esiselvityksiin ja uuden liiketoimintamallin luomiseen. Toinen avustustyyppi on 80% max. 100 000 euroa. Sillä lähdetään muuttamaan liiketoimintaa. Käytännössä sitä voivat hakea lähes kaikki alat, joihin korona on vaikuttanut.

Rahoituspalveluiden muodon määrittää lainsäädäntö: nyt tukea on mahdollista antaa juuri muutokseen ja sen suunnitteluun, mutta Työ- ja elinkeinoministeriössä odotetaan, että EU muuttaa yritystukikriteerejä löyhemmiksi.

Sen jälkeen tukia jaetaan todennäköisesti vielä laajemmilla perusteilla.

Ensimmäisen viikon aikana on Business Finlandiin tukihakemuksia tullut yli 12 000. Jos 1–5 henkeä työllistävä pienyritys on ennättänyt hakea tukea Business Finlandista ennen 27.3.2020, Business Finland käsittelee hakemuksen normaalisti.

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/

BF:n tarkennus avustuksen käyttämisestä verkkosivujen tai –kaupan tms. kehittämiseen.