17 °C
Haku

Fin5-suunnistusviikko Posiolla 11.-12.7.

Posiolla ja Kuusamossa järjestettävä FIN5-suunnistusviikko tulee olemaan yksi suurimmista Posiolla järjestetyistä urheilutapahtumista. Tapahtumaan tulee yli 2000 suunnistajaa. Kisapäivät ovat Posiolla 11.-12.7. ja kisakeskuksena toimii Kirintövaaran laskettelukeskus. Kuusamossa kilpaillaan osakilpailut 14.-16.7. Meskusvaarassa.

Koska Kirintövaarassa ei ole riittävästi parkkitilaa, tullaan kilpailijat kuljettamaan linja-autoilla kisakeskukseen. Tapahtuman parkkialueita on Aholassa keskustan läheisyydessä Maaninkavaarantien varrella sekä torilla. Suurin osa autoista saadaan kuitenkin paikoitukseen Soukkavaaran teollisuusalueelle. Kisaliikenteestä johtuen Kuusamontiellä on poikkeuksellinen nopeusrajoitus 60km/h Posion keskustasta 6km Himmerkin kohdalle saakka.

Varsinaisten kisojen lisäksi tiistaina 13.7. Pentik-mäeltä järjestetään perinteiset Posio-rastit eli kuntosuunnistukset. Mukaan tulee posiolaisten lisäksi varmasti myös suunnistusmatkailijoita, joten tiistaina klo 12-14 Aholassa on liikkeellä karttojen kanssa liikkuvia suunnistajia. Kuntosuunnistukset eivät rajoita liikennettä ja suunnistajilla on velvollisuus noudattaa liikennesääntöjä niin kuin kaikilla muillakin, mutta tämä kannattaa huomioida Aholassa liikkuessa.

Järjestelyissä on otettu huomioon tietenkin myös koronavirukselta suojautuminen. Kilpailuorganisaatio on käynyt sairaanhoitopiirin kanssa tiivistä vuoropuhelua suojautumistoimista ja pyrimme järjestäjänä parhaamme mukaan suojaamaan kilpailijat, talkoolaiset sekä posiolaiset koronaviruksen leviämiseltä. Koronatilanteesta johtuen emme voi ottaa tapahtumaan yleisöä, mutta halukkaat pääsevät kokemaan urheilujuhlan tuntua kilpailun avointen sarjojen eli kuntosuunnistuksen merkeissä eri tasoisilla radoilla. Kuntosuunnistus järjestetään kilpailun yhteydessä jokaisena kilpailupäivänä, samoissa maastoissa ja kartoilla kilpailun kanssa. Kuntosuunnistuksiin ilmoittautuminen on mahdollista vielä kisapäivinäkin.

Kisajärjestelyt ovat loppusuoralla ja kiivain viikko on edessä. Talkoolaisia on mukana parisataa ja vielä muutamia vapaaehtoisia kaivataan mm. liikenteenohjaukseen.

Lisätietoja tapahtumasta ja mm. ohjeet kuntosuunnistukseen ilmoittautumiseen (avoimet sarjat) löytyy kisojen nettisivuilta.

Talkoolaiseksi voi ilmoittautua soittamalla Antti Häkämiehelle, p. 041 4579467.

Viimeksi muokattu 8.7.2021