-8 °C
Haku

Häiriöitä eläinlääkäripalveluiden saatavuudessa Posiolla, Kuusamossa ja Taivalkoskella – Posion eläinlääkärin numero muuttunut

Kuusamon, Posion ja Taivalkosken ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella voi esiintyä häiriöitä eläinlääkäripalveluiden saatavuudessa.

(Päivitetty tieto 6.10.2021: Satu Lambergin puhelinnumero)

Kuusamon kaupunki kertoo tiedotteessaan 9.9.2021, että Kuusamon, Posion ja Taivalkosken ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella voi esiintyä häiriöitä eläinlääkäripalveluiden saatavuudessa. Kolme praktikkoeläinlääkäriä on irtisanoutunut lyhyellä aikavälillä.

Posion kunta yrittää parhaillaan ratkaista ongelmaa omalta osaltaan. Eläinlääkäri Satu Lamberg jatkaa kunnan tiloissa toistaiseksi, vaikka ei olekaan enää Kuusamon kaupungineläinlääkäri. Satun puhelinnumero on 040 220 4766 ja hän vastaa puhelimeen parhaansa mukaan hätätapauksissa myös virka-ajan ulkopuolella, mikäli päivystävää eläinlääkäriä ei ole.

Kuusamon kaupunki ja eläinlääkärit ovat neuvotelleet jo pidempään palkoista, palkkioista, resursseista, päivystyskorvauksista ja muista järjestelyistä. Keskeneräisissä neuvotteluissa ei ole päästy tulokseen.

Kaupunki on käynnistänyt uusien eläinlääkäreiden rekrytoinnit ja pyrkii kaikin keinoin järjestämään palvelut. Kiireellistä hoitoa vaativat sairaustapaukset ja päivystys pyritään hoitamaan. Asiakkaat voivat tarvittaessa kääntyä myös yksityisten palveluntarjoajien puoleen.

Tiedotteeseen liittyvät lisätiedot:

Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen, p. 044 505 4639, jouko.manninen@kuusamo.fi

Ympäristötarkastaja Hannu Kesti, p. 040 731 6826, hannu.kesti@kuusamo.fi

Yhdyskuntajohtaja Jarkko Tammi, p. 040 564 5716, jarkko.tammi@kuusamo.fi

Posion kunnasta lisätietoja antaa kunnanjohtaja Pekka Jääskö, 040 8012 202, pekka.jaasko@posio.fi.

Viimeksi muokattu 6.10.2021