Haku

Lapsiperheet

Asutko Posiolla perheesi kanssa, jossa on lapsia? Tai harkitsetko muuttoa Posiolle perheesi kanssa? Pysy ajan tasalla palveluista, jotka on räätälöity juuri teille. Posion kuntastrategian yhtenä tavoitteena on olla Perheiden Posio. Tähän päästään seuraavien mm. toimenpiteiden avulla:

  • Kehittämällä asunto- ja palvelutarjontaa perhemyönteisiksi
  • Ottamalla nykyiset asuinrakennukset hyötykäyttöön
  • Kehittämällä kaavoitusta tukemaan kotien rakentumista alueelle
  • Parantamalla etätyömahdollisuuksia
  • Laajentamalla oppimismahdollisuuksia kuntalaisille ja yrittäjille mm. profiloimalla lukiota, hyödyntämällä kansalaisopistotoimintaa, kehittämällä korkeakouluyhteistyötä
  • Ottamalla vuoden 2023 alusta käyttöön vauvaraha, jolloin jokaiselle kunnassa syntyvälle maksetaan 1 000 euroa ja tämän lisäksi myös kahtena seuraavana vuonna 500 euroa.

Vapaa-aika

Posiolla voi viettää aktiivista vapaa-aikaa. Neljä vuodenaikaa tarjoavat monipuolista tekemistä ympäri vuoden. Kirjasto sijaitsee keskeisellä paikalla, kuten myös liikuntakampus, josta löydät uuden kuntosalin, jäähallin, kuntoportaat, frisbeegolf-radan ja paljon muita liikuntapalveluita!

Tutustu tarkemmin


Lapsi tekee palapeliä

Varhaiskasvatus

Päiväkodissa toimii kolme osastoa: Lirot (4-5-vuotiaat, 2-vuotinen esiopetuskokeilu), Sirrit (3-4-vuotiaat) ja Sirkut (alle 3-vuotiaat.) Lisäksi varhaiskasvatus tarjoaa esiopetussuunnitelman mukaista esiopetusta sitä tarvitseville, pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin kuuluville lapsille. Vuoden 2023 alusta varhaiskasvatus ja aamu- ja iltapäivätoiminta ovat kuntalaisille maksuttomia. Toivotamme myös lyhytaikaisempien kävijöiden, kuten etätyötekijöiden, lapset tervetulleeksi varhaiskasvatukseen!

Tutustu tarkemmin


Koulu

Posion kunnassa on yksi vuosiluokille 0-9 esi- ja perusopetusta antava koulu, Posion peruskoulu. Keramiikka- ja liikuntapainotteinen Posion lukio tarjoaa peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun mm. yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Toivotamme myös lyhytaikaisempien kävijöiden, kuten etätyötekijöiden, lapset tervetulleeksi kouluumme.

Tutustu tarkemmin


Lapsiperheiden palvelut

Lapsiperheet ovat otettu hyvin huomioon Posion kunnan palveluiden osalta. Posio tarjoaa mm. perheoikeudellisia palveluita, perheneuvolan osaamista sekä sosiaalityön ohjausta ja neuvontaa perheille. Tarjoamme myös matalan kynnyksen apua lapsiperheille ja nuorille, jota saat helposti nappia painamalla.

Tutustu tarkemmin

Viimeksi muokattu 7.12.2022