11 °C
Haku

Lomituspalvelut

Lomituspalveluiden tehtävänä on järjestää maatiloille lakisääteiset lomituspalvelut.

Tällä sivulla

Kuvaus

Posion lomituspalvelut Posion paikallisyksikkö järjestää maatalousyrittäjien lomituspalvelut Posion ja Taivalkosken kuntien sekä Kuusamon kaupungin alueella. Maatalousyrittäjien lakisääteiset lomituspalvelut mahdollistavat yrittäjän vuosiloman, sijaisavun ja tuetun maksullisen lomituksen. Lomituspalvelujen tarkoituksena on maatalousyrittäjän hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen edistäminen sekä turvata maatalousyrityksen keskeytymätön toiminta maatalousyrittäjän loman aikana. Vuosiloma Sinulla on oikeus vuosilomaan 26 päivänä vuodessa, näihin päiviin saa sisältyä enintään kolme sunnuntaita tai pyhäpäivää. Sijaisapu Sinulla on mahdollisuus saada sijaisapulomitusta, kun sinulla on jokin tilapäinen syy, jonka vuoksi et voi hoitaa maatilasi tuotantoeläimiä. Maksullinen lomitus Sinulla on mahdollisuus saada tuettua maksullista lomitusta 120 tuntia vuodessa. Tuetun maksullisen lomituksen järjestäminen ei saa haitata muiden yrittäjien vuosiloma- ja sijaisapulomituksia. Maksullisen lomituksen hinta on vuonna 2021 14,67 €/h. Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada täysin maksullista lomitusta, mikäli paikallisyksiköllä on tarjota vapaita lomittajia. Täysin maksullisen lomituksen hinta on vuonna 2021 37,35 €/h. Itse järjestetty lomitus Sinulla on mahdollisuus valita käytätkö kunnallista lomitusta vai järjestätkö lomituksesi itse. Jos haluat järjestää lomituksesi itse, sinun on ilmoitettava siitä ennakkoon paikallisyksikölle. Ilmoitus tulee tehdä myös jos, haluat takaisin kunnalliseen lomitukseen. Ilmoitus tulee tehdä kesäkuun loppuun mennessä. Itse järjestetyssä lomituksessa ostat itse lomituspalvelut ammatinharjoittajalta tai lomituspalveluyritykseltä. Paikallisyksikkö maksaa siitä korvauksen ammatinharjoittajalle tai lomituspalveluyritykselle. Maksettavan korvauksen suuruus on vuonna 2021 28,28 €/h.

Lomituspalveluiden hakeminen Hae lomituspalveluita paikallisyksiköltä kirjallisesti lomakkeella tai sähköpostilla. Sähköisesti palveluita voit hakea Lomitusnetissä ennen lomitustöiden aloittamista. Hae oikeutta lomituspalveluihin ensisijaisesti Lomitusnetin kautta. Muita vaihtoehtoja ovat paperinen lomake tai sähköposti. Hae samalla tavalla oikeutta lomituspalveluihin myös, jos järjestät lomitukset itse. Kun olet järjestänyt lomituksen, hae paikallisyksiköstä korvausta itse järjestämästäsi lomituksesta. Hae korvausta viimeistään lomitusajankohtaa seuraavien kahden kalenterikuukauden loppuun mennessä.

Palvelu on maksuton.

Vuosilomalomitus on sinulle maksutonta. Sijaisapulomitus ja tuettu maksullinen lomituspalvelu ovat maksullisia. Maksu määräytyy sijaisavussa myel-työtulosi perusteella.

Ehdot Saadaksesi oikeuden lomituspalveluihin, sinulla tulee olla tuotantoeläimiä vähintään 6 eläinyksikköä. Lisäksi sinun tulee olla päätoiminen maatalousyrittäjä sekä sinulla tulee olla pakollinen MYEL-vakuutus. Paikallisyksikkö myöntää sinulle oikeuden lomituspalveluihin viranhaltijapäätöksellä.

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Posion kunta

Viimeksi muokattu 27.1.2021

Johtava lomittaja

Vastaa Posion, Taivalkosken ja Kuusamon lomituspalveluista.

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408012224

Maksullisuus: Maksuton

Lomituspäällikkö

Vastaa Posion, Taivalkosken ja Kuusamon lomituspalveluista.

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408012222

Maksullisuus: Maksuton