9 °C
Haku

Posion työpaikat, asunnot ja harrastusmahdollisuudet esiin – kysely ja työpaja yrittäjille

Hyvä yrittäjä: Miten houkuttelisit muualta Suomesta ja ulkomailta osaajia töihin ja yrittämään Posiolle? Miten tekisit Posiosta kutsuvamman asuinpaikan? On aika kehittää Posion elinvoimaa yhdessä.

Posion, Kemijärven ja Keminmaan yhteisessä Asettautumispalveluhankkeessa on profiloitu tulevaisuuden tulomuuttajat Posiolle. He ovat luonnossa harrastamisesta kiinnostunut lapsiperhe, luontoa ja rauhaa arvostava etätyöntekijä, yrittämällä itsensä työllistämisestä kiinnostunut pariskunta tai perhe sekä kansainvälinen muuttaja, esimerkiksi residenssitaiteilija tai keikkatyöläinen.

Asettautumispalveluhanke on myös tutkinut profiileita edustavien esimerkkihenkilöiden tiedonhakua Posiosta. Paljastui monta kehitettävää asiaa, esimerkiksi työpaikat, asuntotarjonta ja harrastusmahdollisuudet kannattaisi nostaa paremmin esiin.

Osaan pulmista miettivät ratkaisuja kunnan edustajat, osaan odotetaan vastauksia ja ideoita yrittäjiltä. Yrittäjä: tutustu muuttajaprofiileihin ja vastaa heitä koskeviin kysymyksiin viimeistään 28.3. täällä: https://forms.gle/d1zRAhw69XU8zTB48.

Yrittäjä, tervetuloa myös Asettautumispalveluhankkeen työpajaan 24.3. klo 13-15. Hankekuntien yhteisen Teams-työpajan teemoina ovat rekrytointi, työ, toimeentulo ja kansainvälisyys, ja puheenvuoroissa reissataan Etelä-Koreasta Uudenkaupungin kautta Inariin asti. Työpajaan pääset tästä.

Viimeksi muokattu 17.3.2021