2 °C
Haku

Apuvälinepalvelu

Apuvälineyksiköstä lainataan liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottavia perusapuvälineitä ja erilaisia tukia lyhytaikaiseen käyttöön.

Tällä sivulla

Kuvaus

Kunta vastaa lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden tarjoamisesta. Näitä apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet. Apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve. Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Kyynärsauvalainaus tapahtuu poliklinikan kautta. Muissa apuvälineasioissa ota yhteyttä terveyskeskuksen fysioterapiaan. Apuvälineiden lainauksesta tehdään asiakkaan kanssa apuvälinelainaussopimus. Apuvälinepalveluihin kuuluu myös apuvälineiden käytön opastus, uusiminen ja huolto.

Palvelu on maksuton.

Apuvälineillä voidaan tukea itsenäistä selviytymistä ja korjata vammasta tai sairaudesta johtuvaa toimintakyvyn heikkenemistä. Apuvälineet ovat maksuttomia. Apuvälineen voi saada määräaikaiseen tai toistaiseksi olevaan lainaan.

Palvelusta vastaa

Coronaria Oy

Viimeksi muokattu 29.12.2020