5 °C
Haku

Hoitotarvikejakelu

Korvauksetta annettavien hoitovälineiden ja -tarvikkeiden antamisen perusteena on sairauden pitkäaikaisuus.

Tällä sivulla

Kuvaus

Voit saada maksutta hoitotarvikkeita hoitavan lääkärin tai hoitajan selvityksen ja kirjallisen määräyksen perusteella. Ehtona on, että hoitotarvikkeiden ja -välineiden tarpeen arvioidaan olevan pitkäaikainen ja kestävän yleensä yli kolme kuukautta. Ulkopaikkakuntalaisille hankitaan tarvittaessa maksusitoumus asiakkaan kotikunnasta. Vakuutusten korvaamat tarvikkeet tilataan suoraan toimittajalta. Vakuutuslaitos korvaa nämä hoitotarvikkeet ja -välineet.

Asiakas ottaa yhteyttä terveysasemalle, joko puhelimitse tai asioimalla toimistolla. Tuotteita tilatessa, on asiakkaalla oltava seuraavat tiedot: tuotteen nimi, REF-numero ja kappalemäärä. Tuotteita tilataan pääsääntöisesti kolmen kuukauden välein.

Palvelu on maksuton.

Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta. Hoitotarvikkeita ensimmäistä kertaa tarvitsevan asiakkaan on esitettävä todistus, jossa kerrotaan hänen kolmen kuukauden aikana tarvitsemansa hoitotarvikemäärä. Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Palvelusta vastaa

Coronaria Oy

Viimeksi muokattu 4.1.2021