Haku

Päivystys

Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikan palvelut on tarkoitettu potilaille, joiden sairaus vaatii välitöntä hoidon arviointia ja hoitoa.

Tällä sivulla

Kuvaus

Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikan palvelut on tarkoitettu potilaille, joiden sairaus vaatii välitöntä hoidon arviointia ja hoitoa. Hoidamme potilaita, joiden sairauden tai vamman hoitoa ei voida siirtää myöhemmäksi ilman, että oireet pahenevat tai vamma vaikeutuu. Päivystyspoliklinikalla sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Potilaat hoidamme voinnin ja sairauden laadun mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Odotusaika vaihtelee potilastilanteen mukaan. Päivystyksellisiä terveysongelmia ovat esimerkiksi: * rintakipu * äkillinen hengenahdistus * halvausoire, kaatava huimaus, kouristelu * äkillinen kova päänsärky * äkillinen sekavuus, tajunnan lasku * äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu * korkea kuume ja yleistilan lasku * luunmurtumat ja muut tuoreet vammat vähäisiä ruhjeita lukuun ottamatta * runsas verenvuoto (esim. verioksennus, vuotava haava) * paha korvakipu (lapsi ei hellitä itkemästä, vaikka on lääkitty) * kuivumisepäily rajun ripulin ja oksentelun seurauksena * virtsaumpi * akuutit mielenterveysongelmat, kuten itsemurha-ajatukset, harha-aistimukset * vaikeat päihteiden käytön vieroitusoireet * äkillinen paha selkäkipu ja puutumisoireet * paha allerginen reaktio * laaja palovamma * alle 22 raskausviikolla runsas verinen vuoto * 22 raskausviikon jälkeen kaikissa raskauteen liittyvissä ongelmissa yhteys Lapinkeskussairaalan synnyttäjien vastaanottoon

Hätätilanteissa soita hätäkeskuksen numeroon 112. Muissa äkillisissä sairaus- ja tapaturmatapauksissa soita ensin Lapin keskussairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan ennen kuin lähdet tulemaan päivystyspoliklinikalle. Ota mukaasi ajantasaiset lääkitystietosi ja kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus.

Palvelu on maksullinen.

Erikoissairaanhoidon palvelut ovat maksullisia: poliklinikkamaksu on 41,80 euroa.

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Lapin sairaanhoitopiiri kuntayhtymä

Viimeksi muokattu 4.1.2021

Lapin keskussairaalan puhelinvaihde

Lapin keskussairaalaan voit olla yhteydessä puhelinvaihteen kautta.

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 163281

Lisätiedot: Puhelinvaihde

Maksullisuus: Maksullinen numero

Aukiolotiedot

Puhelinvaihde avoinna

Maanantai

07:30 - 15:00

Tiistai

07:30 - 15:00

Keskiviikko

07:30 - 15:00

Torstai

07:30 - 15:00

Perjantai

07:30 - 15:00

Päivystyspoliklinikan puhelinneuvonta

Päivystysasioissa voit soittaa Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikan puhelinneuvontanumeroon.

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 163224800

Lisätiedot: Puhelinneuvonta / hoidon tarpeen arviointi

Maksullisuus: Maksullinen numero

Aukiolotiedot

Normaalit aukioloajat

Yhteispäivystyksen puhelinneuvontanumero

Päivystysasioissa voit soittaa Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikan puhelinneuvontanumeroon.

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 163224800

Lisätiedot: Puhelinneuvonta / Hoidon tarpeen arviointi

Maksullisuus: Maksullinen numero