12 °C
Haku

Työllistymistä tukeva monialainen yhteyspalvelu Typ

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli.

Tällä sivulla

Kuvaus

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, jonka tavoitteena on auttaa asiakasta pääsemään työmarkkinoille tai muihin palvelutarpeiden mukaisiin palveluihin sekä edistää yksilöllisesti asiakkaan työkykyisyyttä ja työllistymistä. Palvelun asiakkaana ovat ne pitkäaikaistyöttömät, joiden työllistymistä voidaan edistää yhteensovittamalla kunnan, Kelan ja TE-hallinnon palveluja ja joilla on työllistymiseen vaikuttavia työ-ja toimintakyvyn tai elämänhallinnan haasteita. Yhteistoiminnalla asiakkaan palvelutarve selvitetään kokonaisvaltaisesti ja palvelut voidaan tarjota asiakkaalle kohdennetusti, mikä helpottaa asiakkaan yksilöllisen palvelupolun löytymistä. Viranomaisten näkökulmasta yhteispalvelu vähentää pitkäaikaistyöttömien toiminnan päällekkäisyyksiä ja säästää resursseja. Monialaisessa yhteispalvelussa selvitetään, mitä palveluja tarvitaan työllistymisen edistämiseksi, jonka pohjalta laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja.

TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa sinut yhteispalvelun asiakkaaksi. Lisätietoja saat sosiaalityöntekijä Jari Posiolta, jari.posio@posio.fi, p. 040 8012 306 tai kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Arto Vihantomaalta, arto.vihantomaa@posio.fi, p. 040 8012 220.

TYP-palvelu on tarkoitettu posiolaisille työttömille työnhakijoille, joiden työttömyys on pitkittynyt tai on vaarassa pitkittyä.

Palvelusta vastaa

Posion kunta

Viimeksi muokattu 4.1.2021

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408012220

Maksullisuus: Maksullinen numero


Puhelin: +358 408012306

Maksullisuus: Maksullinen numero