Haku

Inga Söder x Peltokurki – Hiljennytään jouluun Posion kirkossa

Oululainen laulaja Inga Söder ja Peltokurjen Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen yhdistävät jälleen voimansa yhteisellä Hiljennytään jouluun -kiertueella. Ingaa on totuttu kuulemaan solistina isojen orkesterien säestyksellä ja Peltokurki on tullut tunnetuksi stemmalaulusta. Hiljennytään jouluun -konserteissa tullaankin kuulemaan kolmikon rakkaudella hiottuja yhteisharmonioita. Konserteista ainutlaatuisen tekee naiskolmikon omaleimainen sävellystyö. Ohjelmisto koostuu Ingan suomenkielisistä joululauluista, Peltokurjen alkuperäistuotannosta, sekä ennenkuulemattomista joululauluista. Myös muutama perinteinen joululaulu halutaan pitää mukana. Ilmainen sisäänpääsy. Ovet avataan noin tuntia ennen konserttia. Tilaisuuden järjestävät kunnan kulttuuritoimi ja seurakunta.

klo-

Posion kirkko, Taivalkoskentie 28, 97900 Posio Lisätietoja: https://fb.me/e/3OAO6jsh3

Kuva: Kirsi Tasala

Inga Söder x Peltokurki – Hiljennytään jouluun Posion kirkossa klo 16.00. Ilmainen sisäänpääsy. Ovet aukeavat tuntia ennen konserttia. Konsertin kesto noin 1h.

Hiljennytään jouluun. Oululainen laulaja Inga Söder ja Peltokurjen Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen yhdistävät jälleen voimansa yhteisellä Hiljennytään jouluun -kiertueella. Tunnelmallinen kiertue toteutettiin ensimmäistä kertaa joulun alla vuonna 2022.

Kolmikko ystävystyi muutama vuosi sitten ja haave yhteisistä konserteista oli kytenyt jo pidempään. Inga rohkeasti ehdotti naisille, että uskaltaisivatko he lähteä järjestämään konserttia näin lähellä joulua. Idea sytytti heti ja kasaan saatiin nopeasti pienellä vaivalla viisi konserttia Oulussa ja Oulun lähialueilla. Kiertueella naiset päättivät, että vuonna 2023 konsertit viedään myös kirkkoihin. Kappaleiden sanoma, kauneus ja rehellisyys tuntuivat haluavan puitteikseen rauhan tyyssijat. “Viime joulun palautteiden perusteella loimme selkeästi jotain poikkeuksellisen koskettavaa”, sanoo Inga. Ingaa on totuttu kuulemaan solistina isojen orkesterien säestyksellä ja Peltokurki on tullut tunnetuksi stemmalaulusta. Hiljennytään jouluun -konserteissa tullaankin kuulemaan kolmikon rakkaudella hiottuja yhteisharmonioita. Konserteista ainutlaatuisen tekee naiskolmikon omaleimainen sävellystyö.

Ohjelmisto koostuu Ingan suomenkielisistä joululauluista, Peltokurjen alkuperäistuotannosta, sekä ennenkuulemattomista joululauluista. Myös muutama perinteinen joululaulu halutaan pitää mukana.

Inga Söder x Peltokurki – Hiljennytään jouluun -kiertue:

25.11. Simon kirkko klo 18
26.11. Oulujoen kirkko klo 15
1.12. Kemin lumilinna klo 18
3.12. Posion kirkko klo 16
14.12. Rovaniemen kirkko klo 19
15.12. Hailuodon kirkko klo 18

Tietoa esiintyjistä:
Inga Söder Inga Söder on rovaniemeläislähtöinen laulaja, lauluntekijä. Kokeneena esiintyjänä hän on toiminut useiden arvostettujen orkestereiden solistina sekä esiintynyt lukuisten eturivin muusikoiden ja artistien kanssa. Voit muistaa hänet mm. vuoden 2013 The Voice of Finland -ohjelmasta. Inga toimi myös Linnan juhlien kautta aikojen ensimmäisenä Kaartin Combon naissolistina vuonna 2008. Ingan ammattitaitoinen ja valovoimainen esiintyminen häikäisee taidolla ja lumoaa yleisönsä. Hän toimii Oulun Pop & Jazz konservatoriossa laulun lehtorina valmentaen tulevia laulajatähtiä.

Laulamisen ja laulunopettamisen lisäksi Ingan sydäntä lähellä on henkisen hyvinvoinnin valmennukset. Monipuolisen laulajan tunnelmallinen ”Stream Carries” -debyyttialbumi julkaistiin loppuvuodesta 2016. www.ingasoder.fi

Peltokurki Siskoja, mutta ei siskoja. Peltokurki on kahden lauluntekijän Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen muodostama symbioottinen pohjoinen duo. Tekijäkaksikon taika perustuu vahvoihin lauluharmonioihin ja kykyyn tarkastella maailmaa herkkyyden kautta.Peltokurjen musiikki on aseista riisuvan rehellistä ja kuulijaa lähelle tulevaa. Koskettavat, elämältä maistuvat sanoitukset saavat näkemään vaikeissakin asioissa toivoa. Kipeän kauniit maailmat ja järkähtämätön läsnäolo tekevät yhtyeestä väkevän kokemuksen niin livenä kuin levyltä. Peltokurki solmi levytyssopimuksen Northern Flame Musicin kanssa toukokuussa 2023 ja tekeillä on kaksikon toinen studioalbumi. Albumilta julkaistu ensimmäinen single “Tanssitaan” päätyi Radio Suomen soittolistalle elokuussa 2023. www.peltokurki.fi

Viimeksi muokattu 9.11.2023