5 °C
Haku

Maastopyöräilyreittityöpaja

klo-

Kunnantalon valtuustosali, Kirkkotie 1

Alan harrastajat, kuntalaiset, maanomistajat ja kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita maastopyöräilyreittityöpajaan kunnantalon (Kirkkotie 1) valtuustosaliin 11.8.2021 klo 14-16.

Työpajan vetää oululaisen Navico Oy:n maastopyöräilyasiantuntija Pekka Tahkola. Työpajaan osallistujat pääsevät vinkkaamaan Posion parhaat reitit ja piirtämään niitä kartalle. Työpajassa hyödynnetään aikaisempia maastopyöräilyreittisuunnitelmia, joita tehtiin alkuvuodesta 2020.

Reittejä halutaan ensisijaisesti suunnitella kunnan ja valtion maille, jonka lisäksi reiteillä halutaan hyödyntää mahdollisimman paljon olemassa olevia teitä ja polkuja sellaisinaan, ja rakentaa mahdollisimman vähän uutta. Reitit eivät estä esim. metsätöitä tai muuta metsän käyttöä.

Reittien varrelle on tavoitteena saada osumaan mahdollisimman monia luonto- ja kulttuurikohteita sekä majoituspaikkoja ja muita palveluja. Reittejä voi mahdollisuuksien mukaan käyttää myös kävellen.

Reittien toteuttaminen ja merkitseminen maastoon vaatii maanomistajan luvan tai reittitoimituksen. Hyvin tuotteistetut reitit houkuttelevat Posiolle kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita.

Reittien tekeminen on jaettu kolmeen vaiheeseen. Kartoitusvaiheessa etsitään kuluvana kesänä mahdollisimman monta toteuttamiskelpoista maastopyöräilyreittiä. Suunnitteluvaiheessa valituista reiteistä tehdään tarkemmat suunnitelmat ja niille hankitaan tarvittavat luvat. Toteutusvaiheessa reitit perustetaan ja otetaan käyttöön. Jos hidasteita ei tule, suunnittelu tehdään loppuvuodesta 2021 ja reitit toteutetaan kesällä 2022.

Kartoituksen rahoittaa täysin EU:n maaseuturahasto ilman kunnan rahoitusosuutta.

Lisätietoja työpajasta ja kartoituksesta: Navico Oy:n Pekka Tahkola, pekka.tahkola@navico.fi tai p. 040 739 4003. Lisätietoja reittien tekemisestä laajemmin: Posion kunnan elinkeinopäällikkö Veli-Matti Ruotsalainen, veli-matti.ruotsalainen@posio.fi tai p. 040 801 2205.

Viimeksi muokattu 14.7.2021