15 °C
Haku

Taidenäyttely: Lasten vesikokemuksia

Lasten taidepajojen näyttely Posion kirjastossa helmikuun loppuun saakka. Taidepajoja on ohjannut kuvataiteilija Paula Suominen. Teemana on Posion luonto ja erityisesti luonnonvesistöt ja lasten omat vesikokemukset. Esillä on myös valokuvia lasten mosaiikkisuunnitelmista.

-

Posion kirjasto

Posion päiväkodilla lapset ovat piirtäneet ja maalanneet vesikokemuksia taidepajoissa syksyn 2021 aikana. Lisäksi 4- ja 5-vuotiaat lapset ovat suunnitelleet keramiikan paloista omia mosaiikki-tondoja yhteiseen ulkomosaiikkiin päiväkodin seinälle.

Taidepajojen ohjaaja kuvataiteilija Paula Suominen työstää mosaiikkien betonivaiheet työhuoneellaan. Paula on kiinnittänyt lasten suunnitelmat pyöreille betonipohjille ja tekee saumaukset. Yksittäisistä pyöreistä mosaiikeista kootaan yhteinen taidemosaiikki päiväkodin seinälle. Julkinen teos valmistuu viimeistään vuoden 2022 alussa.

Taidepajojen teemana on Posion luonto ja erityisesti luonnonvesistöt ja lasten omat vesikokemukset. Pajoissa on rupateltu vesiin liittyvistä kokemuksista: Miltä vesi tuntuu? Miten vesi muuttuu eri vuodenaikoina?

Kokemuksista ja muistoista lapset taiteilivat hiili- ja pastellimaalauksia. Maalauksissa näkyvät niin kesäiset uimavedet ja sateet kuin sumu ja usva. Myöhemmin vesi hiutaloi ja muuttui kuuraksi, huurteeksi ja lumeksi sekä jääksi. Taidepajojen aikana syksy ehti vaihtua talveksi.

Viimeksi muokattu 3.12.2021