13 °C
Haku

Tiedote Posion koronarokotuksista – ajanvaraus avoinna 12-15-vuotiaille riskiryhmään kuuluville

Posiolaiset ovat olleet erittäin aktiivisia rokotteen hankinnassa. Yli 70 prosenttia posiolaisista on saanut ensimmäisen rokotteen. Tällä hetkellä kaikki 16-vuotta täyttäneet posiolaiset voivat ilmoittautua rokotettavaksi.

Lisäksi rokoteajanvaraus avataan 12-15-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville posiolaisille. Riskiryhmät voi tarkistaa THL:n sivuilta. Yleisimmät riskiryhmät ovat ykköstyypin diabetes, astma, autoimmuunisairaudet ja akuutti syöpäsairaus. Rokotus on vapaaehtoinen. Mikäli lapsi itse ei voi tai halua päättää asiaa, voidaan hänet rokottaa molempien huoltajien kirjallisella suostumuksella. Suostumuslomakkeita saa terveyskeskukselta ja THL:n sivuilta.

Tehosterokote annetaan ensisijaisesti 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Mikäli rokotteita on saatavilla runsaasti, voidaan tehosteväliä lyhentää jonkin verran. Ajan tehosterokotukselle saa ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Mikäli tehosterokotusta siirretään, ilmoitetaan asiasta puhelimitse.

Coronarian henkilökunta toivoo mahdollisimman korkeaa rokotekattavuutta.

”Mitä suurempi rokotekattavuus sitä nopeammin pääsemme nauttimaan koronaturvallisesta kesästä. Mikään rokote ei anna 100% suojaa, ei myöskään koronarokote. Suoja vakavalle taudille on kuitenkin hyvä. Kesän aikana EU:ssa valmistellaan rokotepassia, jonka merkitys päätetään jokaisessa jäsenmaassa erikseen. On kuitenkin mahdollista, että rokotesuojaa edellytetään jatkossa esimerkiksi lomamatkailijoilta”, johtava lääkäri Kirsi Markula sanoo.

  • Rokoteajanvaraus on avoinna ma-pe klo 9-14 p. 040 8012 371.

Ohjeet rokotukseen tulevalle:

  • Tule rokotukseen terveenä, maski kasvoillasi
  • Pukeudu lyhythihaiseen joustavakankaiseen puseroon
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi
  • Varaudu jäämään tarkkailuun 15 minuutiksi
  • Tehosteannoksesta saat lisätietoa rokottajaltasi

Seuraa rokotetiedotusta myös kunnan Facebook-sivulla.

Viimeksi muokattu 23.6.2021