Olet täällä

8.10.2020 - 12:17

Posion kunta mukana työllisyyttä kehittävässä hankkeessa

pentiktehdas.jpg
Posion kunta on mukana työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen osallisuuteen liittyvässä kehittämishankkeessa.
eu_esr_fi_vertical_20mm_rgb.png
vipuvoimaaeu_2014_2020_rgb_mv-pieni.png

Posiolla on käynnistynyt Mahdollisuuksien Pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi -hanke, jonka myötä kehitetään ratkaisuja työmarkkinoiden kohtaantohaasteiden ratkaisemiseen sekä osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseen. Hanketta toteutetaan Kuusamon, Taivalkosken, Pudasjärven ja Posion muodostamalla alueella.

Hankkeen päätoteuttajana on Naturpolis Oy ja osatoteuttajia ovat Pudasjärven kaupunki, Posion kunta, Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipaikka, KSAK Oy ja koulutuskuntayhtymä OSAO. Hankkeen toimilla edistetään työnhakijoiden tavoitettavuutta sekä ohjautumista työhön, koulutukseen sekä muihin palveluihin. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2020–30.4.2023.

Hankkeen päätavoitteet ovat:

  • Tehostaa työnhakijoiden ohjautumista oikea-aikaisesti alueen palveluihin ja työpaikkoihin huomioiden erityisryhmien (kuten nuoret ja maahanmuuttajat) erityispiirteet.
  • Vastata yritysten ja työnhakijoiden osaamisen kehittämistarpeisiin
  • Vastata kohtaantohaasteisiin ja parantaa yritysten osaavan työvoiman saatavuutta.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 1,95 miljoonaa euroa, johon Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt ESR- ja valtion rahoitusta 1,56 milj. euroa (80%). 

Lisätietoja: projektipäällikkö Jouni Korhonen, 040 627 5704, jouni.korhonen@naturpolis.fi.

Uusimmat

kuva_koneesta.png
16.10.2020
Tule vahvistamaan omaa osaamistasi vapaan sivistystyön opintoseteliavustus työllistymis- ja työmahdollisuuksien vahvistamiseen ...