Haku

Seuraava koronarokotuspäivä tiistaina 10.5.

Tietoa Posion tulevista koronarokotuspäivistä:

  • ti 10.5.2022 klo 9.00-16.00 kaikkien ikäryhmien rokotukset ajanvarauksella

Rokotuspäivä on avoin kaikille ikäryhmille, eri ikä- ja riskiryhmien rokotussarjan ja rokotteisiin liittyvät lisätiedot voi tarkastaa www.thl.fi.

Koronarokoteajanvaraus p. 040 8012 371 ma-pe klo 9-12.

Posiolla on aloitettu neljänsien rokotuksien antaminen THL:n suosituksen mukaisesti.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia:

  • 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
  • 80 vuotta täyttäneille
  • iäkkäiden hoivakodeissa asuville.

Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisilla ihmisillä sekä 80 vuotta täyttäneillä henkilöillä vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään ehkäisemään vakavia taudinkuvia, kuolemia sekä menetettyjä elinvuosia. Voimakkaasti immuunipuutteisilla neljäs rokoteannos katsotaan tehosteannokseksi, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta. Voimakkaasti immuunipuutteisilla perusrokotussarjaan kuuluu kolme annosta, muulla väestöllä kaksi. Vakavan koronataudin riski on ollut koko epidemian ajan korkein kaikkein ikääntyneimmillä.

THL:n kansalliseen rekisteriaineistoon pohjautuvasta analyysista käy ilmi, että kolmen rokoteannoksen jälkeen 80 vuotta täyttäneiden suojateho vakavaa tautia vastaan on alempi nuorempiin ikäryhmiin verrattuna. Hyvin ikääntyneillä ja hauraammilla ei kehity yhtä hyvää vastetta rokotteille, ja siksi heillä rokotteiden antama suojateho laskee muuta väestöä nopeammin ja matalammalle tasolle.

Rokotuspaikkana terveyskeskuksen neuvola. Tulethan vain terveenä ja käytä maskia.

Viimeksi muokattu 25.4.2022