Haku

Kysely matkailusta Posion asukkaille

Posion kunta ja matkailuyhdistys ovat avanneet kyselyn, jossa Posion asukkaat voivat antaa palautetta matkailusta Posiolla.

Vastaa kyselyyn täällä.

Parhaimmillaan matkailulla on myönteisiä vaikutuksia matkailukohteen luonnolle, kulttuurille ja taloudelle. Monimuotoinen luonto houkuttelee Posiolle matkailijoita, jotka käyttävät rahaa paikallisiin tuotteisiin ja palveluihin. Posiolaiset tuotteet, kuten keraamiset käsityöt, edustavat paikallista kulttuuria, jonka säilyminen on tärkeää. Tapahtumista esimerkiksi Muikkumarkkinat houkuttelevat matkailijoita elävöittämään Aholan kylää vuodesta toiseen.

Vuonna 2019 välitön tulo matkailusta Posiolla oli n. 7,5 miljoonaa euroa. Kaikkien posiolaisten yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta n. 11 % tulee matkailusta. Matkailutuloa halutaan kasvattaa, mutta se tulee tehdä ottaen huomioon paikallisten asukkaiden toiveet ja huolet, luonnon monimutoisuus, ilmastonmuutos ja paikallinen kulttuuri. Matkailulla on vaikutuksia myös Posion ulkopuolella, kun otetaan huomioon esimerkiksi liikenteen ympäristövaikutukset.

Posiota hallinnoi ja markkinoi matkailukohteena Posion kunta ja Posion matkailuyhdistys. Metsähallituksen luontopalvelujen vastuulla on Korouoman luonnonsuojelualue ja Riisitunturin kansallispuisto. Tämän kyselyn tietoja käytetään matkailun kehittämiseen kunnassa, matkailuyhdistyksissä ja matkailuyrityksissä.

Kiitos vastauksestasi!

Posion matkailuyhdistys:

www.posiolapland.com

www.facebook.com/posiolapland

www.instagram.com/posiolapland

Palautetta ja kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse:

matkailuneuvonta@posio.fi

Viimeksi muokattu 1.6.2021