Haku

Lasten koronarokotukset Posiolla 19.1. ja 29.1.

Lasten koronarokotukset aloitetaan Posiolla. Rokotukset järjestetään keskiviikkona 19.1.2022 klo 9.30-14.30 ja lauantaina 29.1.2022 klo 10-15 terveyskeskuksen neuvolassa. Rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

THL suosittelee koronarokotusta:

  • kaikille 12-15-vuotiaille lapsille ja nuorille
  • 5-11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville lapsille, joiden sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille
  • 5-11-vuotiaille lapsille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia ihmisiä.

Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5-11-vuotiaille.

Vaikka lasten sairaalahoitoa vaativien tautitapausten määrä on pieni, pandemian vuoksi asetetut rajoitukset kohtaamisille, harrastuksille, koulunkäynnille ja opiskelulle vaikuttavat lasten ja nuorten elämään voimakkaasti.

Myös lapset ja nuoret voivat kärsiä pitkäkestoisesta koronavirustaudista, jossa oireet pitkittyvät. Tästä on kuitenkin vielä vähän tutkimustietoa. Lasten ja nuorten koronatautiin on lisäksi kuvattu liittyvän harvinaisena jälkitautina vakavaa yleistynyttä tulehdusreaktiota.

5-11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Toinen rokoteannos annetaan 6-12 viikkoa toisen rokoteannoksesta.

Rokotukselle tullaan ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta.

Oheisen linkin kautta löytyy lomake, jota voitte käyttää suostumuksen kirjaamisessa: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi). Lomakkeita löytyy myös tulostettuna terveyskeskuksen aulassa.

Lue lisää: Usein kysyttyä lasten ja nuorten rokotuksista (THL).

Viimeksi muokattu 13.1.2022