Haku

Tiedote Posion koronatilanteesta – koronarokotteen saa ilman ajanvarausta to 18.11.

Posiolla on 15.11.2021 todettu yksi ja 16.11.2021 kaksi koronavirustartuntaa. Viime viikolla tartuntoja todettiin yhteensä kaksi. Jäljitystyö on päättynyt. Sairastuneet on määrätty eristykseen ja altistuneet karanteeniin viranomaismääräysten mukaisesti. Altistuneita karanteenissa olevia on tällä hetkellä noin kolmekymmentä. Tartuntoja ja altistuneita on kolmesta eri ketjusta. Kaikkien ketjujen alkulähde on sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

Tietosuojasyistä emme voi antaa tarkempia tietoja positiivisista tai altistuneista.

Sekä eristetyt että altistuneet on kontaktoitu, ja ohjeistettu karanteenin tai eristyksen suhteen. Kaikille kontaktoiduille on tiedotettu erilaisten tukipalveluiden (esimerkiksi asiointiapu ruokaostoksien suhteen) mahdollisuudesta. Olemme tarkentaneet entisestään hygieniaohjeitamme ja maskien käyttöä yksiköissämme. Pyrimme turvaamaan kuntalaisille matalan kynnyksen testaamisen ja nopean jäljitystyön.

Koronavirusta on valitettavasti nyt laajalti liikkeellä, ja kehotamme kaikkia käyttämään maskia kodin ulkopuolella, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä sekä viimeistään nyt hankkimaan rokotussuojan.

Seuraava koronarokotuspäivä Posion terveyskeskuksen neuvolassa ilman ajanvarausta to 18.11.2021 klo. 9-15.

Koronavirukseen sairastuneiden tyypilliset oireet ovat kuume, nuha, yskä tai hengenahdistus. Oireina voi olla myös ripuli, vatsakipu tai haju- ja makuaistin menetys. Oireiden ilmaantuessa, hoidon tarpeen ja testauksen arviota varten ole yhteydessä Posion terveyskeskukseen,  puh. 016 254 100.

Posiolla on käytössä pika-antigeenitestit, ja tuloksen testauksesta saa samana päivänä, noin tunnin kuluttua testaamisesta. Suosimme edelleen testaamista matalalla kynnyksellä.

Posion korona-asioista tiedottaminen tapahtuu Posion kunnan kautta ja kunnanjohtaja Pekka Jääskön johdolla.

Viimeksi muokattu 18.11.2021