Haku

Compass Group uusinut suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-sertifikaatin – osa yrityksen laajaa vastuullisuustyötä

Posion palvelukeskus

Posion ateria- ja puhtauspalvelut tuottava Compass Group on uusinut suomalaisesta työstä kertovan Avainlippu-sertifikaatin. Avainlippu-sertifikaatti on myönnetty Suomessa tarjottaville lounasaterioille ja pakatulle ruoille. Sertifikaatti on voimassa vuoden 2025 loppuun, jolloin sitä haetaan uudestaan. Avainlippu on Suomalaisen työn liiton hallinnoima merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Korkea kotimaisuusaste on yksi Compass Groupin vastuullisuusperiaatteista. Kotimaisen raaka-aineen tuotantoketju on lyhyt ja läpinäkyvä ja kotimaiset hankinnat tukevat suomalaista työtä. Vuotuisista hankinnoista kotimaisten raaka-aineiden osuus on noin 60–70%. Yritys suosii kotimaisia raaka-aineita aina silloin, kun niiden soveltuvuus reseptiikkaan, toimivuus tuotantoprosessissa sekä hyvä saatavuus on varmistettu.

Alla esimerkkejä:

 • Tuore naudan, porsaan ja siipikarjan liha on 100 % suomalaista
 • Broileri ja broilerijalosteet ovat 100 % suomalaisia
 • Riistatuotteet ja lammas ovat saatavuussyistä pääosin ulkomaisia, siksi lihan kotimaisuusaste on 90 %
 • Nestemäiset maitotaloustuotteet ja ruuanvalmistustuotteet ovat 100 % kotimaisia
 • Juustoista yli 65 % on kotimaisia
 • Viljatuotteet ovat lähes 100 % kotimaisia
 • Kalatuotteet ovat saatavuudesta ja lajista riippuen koti- tai ulkomaisia ja kasvatamme kotimaisen kalan osuutta
 • Peruna ja juurekset ovat 100 % suomalaisia aina silloin, kun sato sen sallii
 • Vihannekset ovat kauden mukaan koti- tai ulkomaisia

Compass Group edellyttää, että hankinnan yhteistyökumppanit jakavat samankaltaiset toiminnan arvot. Vahvat toimintaperiaatteet edistävät hyvää toimintatapaa koko toimitusketjussa. Ne asettavat tavoitteita ja velvoitteita yhteistyökumppaneiden toiminnan kestävälle kehitykselle ja vastuullisuudelle. Isona kansainvälisenä toimijana Compass Group haluaa varmistaa periaatteiden avulla, että liiketoiminta ja kumppanuus toteutuvat kaikkialla maailmassa lakeja kunnioittaen, vastuullisesti ja eettisesti. Toimintaperiaatteet täällä: Hankintakumppaneiden toimintaperiaatteet tukevat vastuullisuutta – Compass Group (compass-group.fi)

Compass Group työskentelee vahvasti ja sitoutuneesti kestävämmän tulevaisuuden eteen ja vastuullisuus tarkoittaa konkreettisia valintoja ympäristön, ihmisten hyvinvoinnin ja kestävämmän yhteiskunnan hyväksi.

Compass Groupin vastuullisuustyössä on kolme tärkeää painopistettä:

 • Ihmiset – hyvinvoinnin ja hyvän työn luominen

Compass Groupin vastuullisuusstrategia nostaa ihmiset keskiöön. Compass Group haluaa olla alan halutuin työnantaja ja pitää jokaisen turvallisuudesta huolen. Lisäksi Compass Group haluaa edistää moninaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta. Yritys kantaa vastuuta myös ihmisistä arvoketjussaan ja vaikuttaa vastuullisten hankintojen kautta.

 • Palvelut – vastuullisuus palveluissa läpileikkaavana

Compass Group edistää palvelujensa avulla kestävää kehitystä. He tekevät suunnannäyttäjänä muutosta ruokaketjun ja palvelujen ilmastoystävällisyyden ja vastuullisuuden kasvattamiseksi. Compass Groupin tavoitteena on puolittaa ruokahävikki vuoteen 2025 mennessä, kasvattaa ilmastoystävällisen ruoan ja palvelujen määrää ja varmistaa, että kestävät toiminnot ovat palvelujen kautta aina mukana arjessa. Tavoitteena on myös 100% vastuulliset hankinnat.

 • Tulevaisuus – kunnianhimoista, vaikuttavaa ja näkyvää työtä koko maailman hyväksi

Compass Group ruoka- ja monipalvelutoimittajana haluaa vaikuttaa ilmastopositiivisesti ja katsoo, että suurena toimijana on merkittävässä roolissa. Compass Group tavoittelee Ilmastolupauksensa mukaisesti hiilineutraaliutta vuonna 2030 vähintään omien toimintojemme osalta ja mahdollisimman laajasti arvonketjun osalta. Tavoite on kunnianhimoinen ja vaatii laaja kehittämistyötä – ja mukaan kaikki ihmiset toiminnassamme ja lähellämme.

Tärkeä osa ilmastotyötä on auttaa kuluttajia tekemään ilmastovalintoja ravintoloissa. Compass Group kertoo ravintoloissaan ruoan hiilijalanjäljestä ja miten valita ravitsevaa ja ilmastoystävällistä ruokaa.

Compass Groupin vastuullisuustyöstä voit lukea lisää täältä: Vastuullisuus – Compass Group (compass-group.fi)

Posiolla Compass Groupin palveluista vastaavat:

Ateriapalvelut:

Sanna Mursu vuoropäällikkö, sanna.mursu@compass-group.fi, +358 50 470 7523

Puhtauspalvelut:

Sirpa Hämeenniemi, sirpa.hameenniemi@compass-group.fi, +358 50 438 5381

Viimeksi muokattu 16.1.2023