Haku

Influenssarokotukset Posiolla 30.11. ja 1.12. neuvolassa ilman ajanvarausta

Tietoa influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirin ilmaisista influenssarokotuksista.

Lähipiiriin kuuluvien henkilöiden määritelmää on influenssarokotteisiin liittyen tarkennettu aiempiin vuosiin verrattuna. Taustalla on sosiaali- ja terveysministeriön tekemä asetusmuutos.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat ne, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen tai sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat:

  • voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset (esim. elinsiirto, enintään 3 vuotta sitten tehty kantasolusiirto, parhaillaan käynnissä oleva tai hiljattain annettu elimistön puolustuskykyä voimakkaasti heikentävä syöpähoito)
  • vakavasti sairaat ihmiset (esim. vaikeaa kroonista keuhkosairautta, kuten vaikea-asteista keuhkoahtaumatautia, sairastavat;vaikea-asteista sepelvaltimotautia, vaikeaa sydämen vajaatoimintaa tai kardiomyopatiaa sairastavat;ne neurologista sairautta tai hermolihastautia sairastavat, joiden hengitys on vaikeutunut tai joiden hengitystä influenssa voisi merkittävästi heikentää; vaikeaa kroonista munuaissairautta sairastavat, kuten dialyysipotilaat)
  • perussairaat ja huonokuntoiset 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat 
  • vakavalle influenssalle alttiit ihmiset, joille rokotetta ei voida antaa
  • alle 6 kuukauden ikäiset lapset
  • raskaana olevat

Lue lisää siitä, ketkä ovat oikeutettuja ilmaiseen influenssarokotukseen.

Lisätietoja: www.thl.fi

Viimeksi muokattu 29.11.2021