Haku

Pikkutorin kausivaloista hyvää palautetta

Posion kunnan Pikkutorin kausivalot ovat tuoneet valoa pimeimpään vuodenaikaan. 

Pikkutorin valaistukseen on käytetty apuna valaistussuunnitteluun erikoistunutta tamperelaista VALOA Design -yritystä. Valaistus tällaisenaan on ollut kertaluonteinen demo, jonka perusteella suunnitellaan jatkoa joulun ajan valaistukselle.  

Pikkutorin laidalla olevat puut valaistiin talvisen violetilla valolla ja viereisen talon seinään heijastettiin jouluisia lumihiutaleiden kuvia. Yksi tavoitteista on ollut saada joulutorin tunnelmaa Pikkutorille. 

“Olemme saaneet paljon hyvää palautetta niin kuntalaisilta, kuin myös matkailuyrittäjiltä. Pikkutorin valaistus aloitettiin joulunaloituksen yhteydessä ja Pikkutori on ollut jopa kuvauskohteena turisteille”, kunnanjohtaja Pekka Jääskö kommentoi. 

Talvinen Posion Pikkutori

Pikkutorin valaistus osana laajempaa valaistussuunnitelmaa

“Valaistus on tärkeä osa kunnan viihtyisyyttä matkailun ja asumisen kannalta. Olemme myös liikuntakunta ja haluamme panostaa kuntalaisten liikkumisen mielekkyyteen”, Jääskö kertoo. 

Seuraavana suunnitteilla onkin mahdollisia seuraavia valaistuskohteita koulun alueelle ja Pentik-mäelle. Yksi mielenkiintoisimmista tulevista valaistuskohteista on Kotivaaran elämyslatu. 

“Tarkoituksena olisi saada elämyslatu ensi syksynä valmiiksi ”, Jääskö kertoo.

Jouluinen Posion pikkutori

Positiivista palautetta Pikkutorin valaistuksesta 

Keräsimme palautetta valaistuksesta Posion kunnan verkkosivujen kautta. Palautteita käytetään toteutettavan Posion keskustaajaman kokonaisvalaistussuunnitelman tukena. 

Posion kunnan verkkosivuille olleen avoimen kyselylomakkeen sekä kunnantalolle suoraa tulleiden palautteiden perusteella Pikkutorin valaistus on ollut positiivinen ja kylänraitin yleisilmettä kohentava asia. Pikkutorin jouluisuudesta on pidetty ja valojen on koettu tuovan mukavaa tunnelmaa talven keskelle.  

Ohessa poimintoja kyselylomakkeen avoimista vastauksista:  

“Torin valot ovat erittäin hienot, hyvin toteutettu kokonaisuus! Puiden ja Posio-taideteosten valaistus, tuikkivat kuuset, seinälle luotu hiutalesarja, punaiset myyntikojut, kaikki yhdessä luovat tunnelmaa, positiiviset ajatukset lähtevät lentoon, tulee joulufiilis, päällimmäisenä tunteena iloisuus, hymy huulilla! Hyvä Posio ja sen kaikille, niin asukkaille, turisteille kuin ohikulkijoillekin huokuva yhteisöllisyys! Tämä pysäyttää ja pysähdyttää! Täysi kymppi!” 

“Valot ovat kauniit ja talon päädyn valo myös kiva. Samalla tavalla koko kylän reitille useampi valaistu kohde niin katu kuva nousee uudelle tasolle. Tämä on tosi hyvä juttu.” 

 

jouluvaloja Posion Pikkutorilla

Viimeksi muokattu 23.2.2024