Haku

Kerro tarinasi Koillismaasta – Melodraama Koillismaalle -kirjoittajapajat alkavat maaliskuussa

Melodraama Koillismaalle on Pami Karvosen, Koillismaalta lähtöisin olevan musiikin monitoimimiehen idea. Pamin intohimo on sanan ja sävelen liitto.

Nyt toiveena olisi tehdä Koillismaasta soiva esitys, jonka tekstiosuus tulee teiltä, joiden elämään Koillismaa on liittynyt. Siksi nyt etsitään ihmisiä, jotka haluavat kertoa oman tai jonkun toisen tarinan, yhden tai useamman, mitä on Koillismaalla kokenut. Kertomuksia, jotka ansaitsevat tulla kuulluksi.

Tarinoita on mahdollisuus kertoa nimettömänä tai omalla nimellä. Tarina tarkoittaa kerrontaa tapahtumajärjestyksessä. Eli millaisten vaiheiden kautta jotakin, joku asia on tapahtunut. Tulijalla saa olla jo valmiiksi kirjoitettuja tarinoita, joita työstetään yhdessä niin, että tekstissä säilyy kertojan ääni.

Kirjoittamistyyli ja -taito on vapaa, tarinan koskettavuus on arvokkaampi. Tekstit voivat olla joko koneella tai käsin kirjoitettuja, kuunnellaan myös sanallisia tarinoita. Melodraamaa Koillismaalle koostuu nyt kerättävistä teksteistä ja musiikista, jonka Pami Karvonen valitsee ja esittää.

Pelkistettyä, ulkoisesti askeettista esitystapaa suosiva teosmuoto antaa tilaa tekstille, jota musiikilla tuetaan. Sinikka Sanelma vastaa tekstien keräämisestä ja esityskuntoon saattamisesta. Risto Tyni toimii teoksen tuottajana.

Tule mukaan! Tehdään yhdessä Koillismaasta meidän kulttuurimme näköinen, itsenäinen ja soiva teoskokonaisuus, jonka esitysajankohta on marraskuu 2024.

Halukkaita tarinankertojia pyydetään ilmoittautumaan joko Taivalkosken tai Posion Kansalaisopistolle. Kirjoittajapajat: Taivalkoskella la 16.3. klo 11-17 Päätalo-instituutissa. Posiolla la 23.3. klo 11-17 yhteisö- ja etätyötila Tarmossa.

Ilmoittaudu tästä linkistä mukaan:

https://uusi.opistopalvelut.fi/posio/fi/course/3736/

Viimeksi muokattu 1.3.2024