Haku

Kesän 2022 toimintaa posiolaisille

Posiolla on kuusiratainen urheilukenttä mainioine heitto- ja hyppypaikkoineen.

Vapaa-aikatoimen toimintaa

Kaikki Posion kunnan tarjoamat kerhot ovat maksuttomia ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Kaikkiin kerhoihin kokoonnutaan urheilukentän huoltorakennukselle ellei toisin mainita.

Siivousviikko: Posion kunta palkkaa kymmenen 14 vuotta vuoden 2022 aikana täyttävää kesätyötä vailla olevaa koululaista taajama- ja ulkoilualueiden siivoustehtäviin ajalle 6.-10.6. Työaika on 4h/pv. Työhön ilmoittautuminen keskiviikkona 25.5. klo 8.00 alkaen, lisätietoja vapaa-aikatoimistosta 040 8012 429. Työhönotto tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä.

Uimakoulu: Järjestetään Kuusamon uimahallissa ma-pe 27.6.-1.7. välisenä aikana. Uimakoulussa pidetään alkeiskurssia uimataidottomille, noin 6-7-vuotiaat ja tekniikkakurssia jo uimataidon omaaville, noin 8-10-vuotiaat. Ilmoittautuminen sähköpostilla vapaa-aikatoimistoon keskiviikkoon 15.6.2022 mennessä, vesa.huokuniemi@posio.fi. Uimakoulumaksu on 40€/lapsi sisältäen uimakoulun, vakuutuksen, kuljetukset ja liikuntatuokion päivittäin.

Posion kyläjalkapallopuulaaki: Posion 39. kyläjalkapallopuulaaki pelataan lauantaina 2.7. turnausluonteisena. Joukkueiden tulee ilmoittautua keskiviikkoon 29.6. mennessä kunnan vapaa-aikatoimistoon sähköpostilla vesa.huokuniemi@posio.fi. Osallistumismaksu on 35€/joukkue ja se maksetaan käteisellä turnauspäivänä urheilukentällä.

Nappulaturnaus: Kyläjalkapallopuulaakin yhteydessä järjestetään 6. Nappulaturnaus, joka on tarkoitettu 7-13-vuotiaille (2014 – 2008 syntyneet) tytöille ja pojille. Joukkue koostuu neljästä kenttäpelaajasta ja maalivahdista. Kentän koko noin 20x30m. Peliaika 2*10min/ottelu. Ei osallistumismaksua. Pelaamaan haluavien tulee ilmoittautua sähköpostilla vesa.huokuniemi@posio.fi tai soittamalla numeroon 040 8012 429. Ennakkoilmoittautuminen suositeltavaa.

Suunnistuskoulu: Suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille, aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla. Koulussa saat opastusta muun muassa karttamerkkeihin, kompassilla suunnassa kulkemiseen, reitinvalintoihin ja Emit-leimaukseen. Tarjolla on kaksi ryhmää; lapset ja aikuiset. Kokoontuminen Pyrinnön talolle klo 17.00, osoite Posiontie 24. Suunnistuskoulu järjestetään kolme kertaa, jonka jälkeen harjoittelua voi jatkaa sujuvasti Posio-rasteilla viikoittain. Posion Pyrinnön jäsenille osallistuminen on ilmaista, muille osallistumismaksu 10€. Lisätietoja suunnistuskoulusta https://www.posionpyrinto.com/suunnistus/suunnistuskoulu-2022/


Urheilukoulu: Posion Pyrintö ja kunta järjestävät lapsille ja nuorille (n. 3-18-vuotiaille) kesämaanantaisin klo 18 alkaen urheilukentällä urheilukerhon, jossa ohjaajat opettavat eri yleisurheilulajien pariin ja opettavat samalla sääntöjä eri lajisuorituksiin liittyen. Tarjolla monipuolista liikuntaa viikoittain urheilukentällä. Ilmoittautumiset Pyrinnön nettisivujen kautta osoitteessa https://www.posionpyrinto.com/yleisurheilu/kesan-2022-urheilukoulu/


Posion Liikkuu-moniottelukoulu: Moniottelukoulussa harjoitellaan eri yleisurheilulajien tekniikoita, kokeillaan erilaisia lajeja ja välineitä, tehdään monipuolisia harjoituksia. Moniottelukoulun tavoitteena on saada virikkeitä ja ideoita omaan harjoitteluun sekä liikkua yhdessä ohjatusti. Ilmoittautumiset moniottelukouluun Vesa Huokuniemelle sähköpostilla vesa.huokuniemi@posio.fi. Moniottelukokeilu on tarkoitettu työikäisille henkilöille.


Lasten liikuntaleikki- ja -pelikerho: Erilaisia liikunnallisia leikkejä ja pelejä ulkona perheen nuorimmille tiistaisin kesä- ja heinäkuun ajan. Alle 5-vuotiaat
lapset vanhempien kanssa. Kokoontuminen urheilukentällä huoltorakennuksen luona. Säänmukainen varustus – kerho pidetään vain ulkona.


Kesäkerho: Posion kunnan vapaa-aikatoimi, Posion seurakunta sekä Hoivatie järjestävät yhteistyössä kaikille lapsille tarkoitetun kesäkerhon kesäkuun kolmena keskiviikkona. Kerhotoiminta on jakautunut askarteluun, liikuntaan ja rauhoittumishetkeen, joista vastaavat asiansa osaavat ohjaajat. Alle 4-vuotiailla lapsilla tulee olla huoltaja mukana. Kerho kokoontuu vapaa-aikatalo Pyrinnöllä, osoite Posiontie 24.


Puistojumppa:
Heinäkuussa pääsee nauttimaan hyvistä kesäilmoista ja nyt myös ohjatusta liikunnasta urheilukentällä! Kunnan liikunnanohjaajan ohjauksessa jumpataan urheilukentällä heinäkuussa keskiviikkoisin aamupäivisin. Maksuton toiminta soveltuu kaikille ulkojumpasta kiinnostuneille.


Ikäihmisten liikuntatuokiot: Ikäihmisille tarkoitettuja liikuntatuokioita järjestetään kesällä 2022 torstaisin klo 10.00-11.00. Monipuolisesti ulkoliikuntaa tarjolla ikäihmisille! Liikutaan ulkona turvallisuus huomioiden esimerkiksi yleisurheilun, frisbeegolfin tai joogan parissa. Kokoontuminen urheilukentällä huoltorakennuksen luona. Ei osallistumismaksua.


Höntsäpelit: Monipuolisia pallopelejä urheilukentällä joka torstai. Viime kesien tyyliin tarjolla jalkapalloa, pesäpalloa, soikkista, ultimatea, koripalloa ja paljon muuta! Sopii kaiken ikäisille pallopeleistä kiinnostuneille.


Monilajikerho: Harjoitellaan pallopeleihin ja muihin ulkona tehtävien lajien taitoja sekä yksin että porukassa. Harjoitteiden lisäksi luonnollisesti myös pelataan! Kerho on tarkoitettu alakouluikäisille tytöille ja pojille.


Jalkapallon pelivuoro: Pelivuoro kaikille jalkapallosta kiinnostuneille ikään katsomatta urheilukentällä joka perjantai-ilta.

Posion 4H-yhdistyksen toimintaa

Leirit: (leiriaikatauluihin voi tulla muutoksia ja tarkennuksia toukokuun aikana)

Tutustu leireihin tarkemmin Posion 4H-yhdistyksen sivulta.

  • 20.-23.6.2022 Toimintaleiri (päiväleiri) 7-9 vuotiaille
  • 4.-8.7.2022 Ruokakoulu -leiri, kohderyhmä 8-12 vuotiaat. Leirille otetaan 12 leiriläistä.
  • 25.-29.7.2022 Kalamestarit (päiväleiri) 10-13 vuotiaille.
  • Nuorten (+13v.) yön yli leiri elokuun alussa, paikka ja ajankohta tarkentuvat kesäkuun alussa. Yhteistyössä nuorisotoimi ja 4H.

Työpalvelu: Nuorten suorittamaa työpalvelua voivat tilata niin yksityiset kuin yritykset ja yhteisötkin. Nuorille maksetaan TES:in mukainen palkka ja heidät opastetaan työtehtäviin.

Hautojenhoitoa kirkonkylän sekä Kuloharjun hautausmaalla kesäkuu- elokuun puoleen väliin saakka. Muille hautausmaille rajoitetut palvelut.
Muu työpalvelu, tilausten perusteella toukokuusta syyskuuhun.
Lisätietoja täältä: https://posio.4h.fi/palvelut-ja-tapahtumat/tyopalvelu/muut-tyopalvelut/

Vuokraus: 4H-yhdistys vuokraa erätarvikkeita, lisätietoa tuotteista kotisivulla https://posio.4h.fi/palvelut-ja-tapahtumat/vuokraamme/eratarvikevuokraamo

Posion Pyrinnön yleisurheilujaosto

Tarkista kerhojen ja kisojen alkamisaika ja muut tiedot seuran nettisivulta. https://www.posionpyrinto.com/yleisurheilu

Ilmoittautumiset Pyrinnön sivuilta löytyvän linkin kautta https://www.posionpyrinto.com/yleisurheilu/kesan-2022-urheilukoulu/

Kesän 2022 yleisurheilukerhot ja -kisat

Maanantaina 13.6.2022 alkaa yleisurheilukerho kello 18.00. Tulethan mukaan urheilemaan Posion urheilukentälle. Myös huoltajat voivat osallistua urheiluun tai yhdessä ohjaamiseen. Ota mukaan juomista ja lenkkarit (ja piikkarit, jos on) sekä sään mukainen vaatetus. Urheilukerhoa pidetään kesä- ja heinäkuun aikana viikoittain joka maanantai. Lisätietoja antaa: Ari Riihimäki p. 050 4387196 ja Vesa Huokuniemi p. 0400 673 454.

Posion Pyrinnön suunnistusjaosto

Posio-rastit järjestetään tiistaisin klo 17.00-18.30 kesäkuun alusta alkaen ja aina syyskuulle saakka. Info tapahtumasta tulee iltarastipäivänä vapaa-aikatalo
Pyrinnön ilmoitustaululle ja https://www.posionpyrinto.com -sivuilla olevaa tapahtumakalenteriin.

23.5. alkaen Pyrinnön suunnistusjaosto järjestää kaiken ikäisille sopivan suunnistuskoulun. Koulun kesto on kolme iltaa (1,5 tuntia kerrallaan) ja
kokoontuminen on viikoittain vapaa-aikatalo Pyrinnölle, osoite Posiontie 24. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.posionpyrinto.com/suunnistus/suunnistuskoulu-2022/
Lisätietoja iltarasteista ja muusta suunnistustoiminnasta löytyy Pyrinnön nettisivuilta osoitteesta: https://www.posionpyrinto.com/suunnistus

Viimeksi muokattu 1.6.2022