Haku

Kirintövaaran asemakaavan esiselvitys valmistui – kaikki vastanneet halusivat muuttaa vapaa-ajan tontin käyttötarkoituksen vakituiseen asumiseen

Posion kunnan teettämä Kirintövaaran asemakaavan esiselvitys on valmistunut. Selvitys merkittiin maanantaina 16.1. kunnanhallituksen tiedoksi. Kunta suunnittelee muutosta, jossa osa lomatonteista muutettaisiin vakituisen asumisen käyttöön.

Muutosta varten selvitettiin, ketkä lomarakennusten omistajat olisivat halukkaita osallistumaan tontin käyttötarkoituksen muutokseen ja mitkä alueen tonteista soveltuisivat parhaiten vakituiseen asumiseen.

Selvityksessä lähetettiin 65 kyselyä ja vastauksia saatiin 34. Näistä vastauksista kaikki olivat halukkaita muuttamaan tontin käyttötarkoituksen vakituiseen asumiseen.

Kunnanjohtaja Pekka Jääskön mukaan selvityksen tulokset ovat niin selkeitä, että uuden kaavan valmistelu aloitetaan koko Kirintövaaran alueella välittömästi.

Suunnittelu koskee sekä Kirintövaaran tontteja että Kirintöjärven ranta-asemakaavaa.

”Uusi kaava tulee mahdollistamaan joustavasti vapaa-ajan asumisen ja vakituisen asumisen samalla alueella”, Jääskö tarkentaa.

Esiselvityksessä todetaan, että asemakaavamuutokselle on myös siksi hyvät lähtökohdat, että suurin osa rakennuksista on muutettavissa vakituiseen asumiseen soveltuviksi kohtuullisilla muutos- ja parannustöillä.

Posion kunta tilasi esiselvityksen FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä.

Koko selvityksen voit lukea täältä.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Pekka Jääskö, pekka.jaasko@posio.fi, 040 8012 202.

Viimeksi muokattu 17.1.2023