-2 °C
Haku

Koronasuositukset Posiolla 3.5.-31.5.2021

Posion kunnan laajennettu johtoryhmä on päivittänyt koronasuosituksiaan ajalla 3.5.-31.5.2021. Lue koko tiedote ja kaikki muut Posion kunnan ajankohtaiset koronatiedotteet täällä.

Alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksien mukaisesti yläkoulun oppilaiden maskisuositus puretaan ja kuntatasoiseen harkintaan perustuen myös lukion opiskelijoiden maskisuositukset puretaan 3.5.2021 alkaen. 

Maskin käyttöä suositellaan vahvasti edelleen kaikissa työyhteisöissä sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa oleskelee useampia henkilöitä, koulun ja päiväkodin henkilökunta mukaan lukien.

Sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin saa nyt osallistua enintään 50 henkilöä aikaisemmin 20 henkilön sijaan.

Yli 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää 3.5.-31.5. noudattamalla erityisjärjestelyjä. Yli 50 henkilön tilaisuuksissa on oltava useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden välillä on selkeä suojavyöhyke. Yleisö tulee sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille omiin erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joissa jokaisessa voi olla korkeintaan 50 henkilöä. Kussakin näistä katsomolohkoista tai alueista on oltava omat kulkureitit, tapahtumahenkilökunta ja palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat). Tapahtuman järjestäjän tulee pitää eri alueilla olevat henkilöt erossa toisistaan.

Posion kunnanviraston ja perusturvatoimiston ovet ovat avoinna virka-aikana 12.5. alkaen. Suosittelemme vahvasti, että virastoissa asioivat käyttävät maskia.

Posion Taikasalilla saa käydä kuntosalin koronasuosituksia noudattaen. Korona-ajan hinnoittelu (15€/kk) on edelleen voimassa. Kuntosalin sauna on edelleen suljettu.

Viimeksi muokattu 3.5.2021