Haku

Posion kunnan koronasuositukset 20.8.2021 alkaen

Posion kunnan laajennettu johtoryhmä on päivittänyt koronasuosituksiaan 20.8.2021 alkaen. Suositukset ovat voimassa toistaiseksi ja suosituksia muutetaan tartuntatilanteen vaatiessa.

 • Kasvomaskin käyttöä suositellaan työpaikoilla, joissa kahden metrin turvaetäisyyttä ei ole mahdollista pitää. Maskia suositellaan pidettäväksi muun muassa kaupoissa, kirjastoissa, virastoissa, teattereissa, museoissa ja ravintoloissa. Maskin käyttöä suositellaan myös, jos olet edellisen 14 vuorokauden aikana vieraillut kiihtymis- tai leviämisalueella. Jos olet osallistunut isoihin yleisötilaisuuksiin, suosittelemme varovaisuutta kontakteissa ja käyttämään maskia kolmen vuorokauden ajan.
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilasyksiköissä koko henkilökunnan tulee edelleen käyttää kasvomaskia hoitaessaan asiakkaita ja potilaita.
 • Yleisiä kokoontumisrajoituksia ei ole voimassa. Kokoontumistilojen haltija ja tapahtuman haltija edelleen vastaa siitä, että 58 c § mukaiset turvallisuusohjeet toteutuvat.
 • Valkaman terapia-allas ja kuntosali ovat normaalisti käytettävissä koronaturvallisuusohjeita noudattaen.
 • Posion Taikasalilla saa käydä kuntosalin koronasuosituksia noudattaen. Korona-ajan hinnoittelu (15€/kk) on edelleen voimassa. Kuntosalin sauna on edelleen suljettu.
 • Kunnan tiloissa järjestettävää ns. kuntouttavaa ryhmätoimintaa voi järjestää normaalisti koronaturvallisuusohjeita noudattaen.
 • Nykytilanteessa ei ole epidemian hallinnan vuoksi tarvetta etätyöhön.

Vierailut sairaalassa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä

Terveyskeskuspäivystykseen tullut ulkopaikkakuntalainen potilas tulee testata aina ennen vastaanottoa, jos

 • potilaalla on koronavirussairauteen sopivia oireita
 • potilas tulee kiihtymis- tai leviämisalueelta ja on saapunut Posiolle alle 7 vrk sitten
 • potilaalla on syytä epäillä altistumista viikon sisällä
 • potilas on saapunut ulkomailta Suomeen alle 7 vrk sitten

Vuodeosastolle hoitoon tulevat ulkopaikkakuntalaiset testataan aina. Näin tehdään edelleen myös keskussairaalassa. Posiolainen potilas ohjataan herkästi vastaanottoa edeltävään Drive in -testiin, mikäli on syytä epäillä koronavirusinfektiota.

Hoivayksiköiden vierailijat testataan, jos he ovat saapuneet Posiolle leviämis- tai kiihtymisalueilta alle 7 vrk:n sisällä. Edelleen edellytetään maskien käyttöä, huolellista käsihygieniaa ja turvavälejä. Vierailijamäärää ei enää rajoiteta.

Puhelimessa tapahtuva hoidon tarpeen arviointi on avain onnistuneeseen toimintaan.

Perustelut suosituksille

Korkeiden ilmaantuvuuslukujen, deltavariantin herkän leviämisen sekä nuorempien ikäluokkien alhaisen rokotekattavuuden vuoksi tilanne vaatii edelleen varovaisuutta.

Viimeksi muokattu 20.8.2021