Haku

Korpihillalle menestystä Artesaaniruoan SM-kisoissa

Posiolaisen Korpihillan tuotteet pärjäsivät vuoden 2023 Artesaaniruoan Suomen mestaruuskilpailuissa erinomaisen hyvin. Korpihilla keräsi tuplavoiton marja- ja hedelmätuotteiden kategoriassa ja nappasi lisäksi pronssia innovatiivinen Artesaaniruoka -sarjassa.

Rovaniemi isännöi 18.–19. lokakuuta 2023 Artesaaniruoan Suomen mestaruuskilpailut yhteistyössä Lapin Ammattikorkeakoulun ja Suomen Artesaaniruoka ry:n kanssa. Tämän vuoden kilpailu houkutteli mukaan 107 tuotetta ja 49 yritystä, jotka edustivat sekä Suomea että Pohjois-Ruotsia. Tuomarit arvioivat ja palkitsivat tuotteita kymmenessä eri kategoriassa.

Kultaa nappasivat Korpihillan hillanmuotoiset hillamarmeladit ja hopeaa Tyrnisydän marmeladimakeiset. Pronssimitalilla palkittiin Maarianheinäetikka. Korpihillan hillamarmeladit ovat myös aiemmin napanneet voiton samassa kilpailussa. Vuonna 2018 Raaseporissa järjestetyissä kisoissa Korpihillan hillamarmeladit voittivat kultaa innovatiivinen artesaaniruoka -sarjassa.

Artesaaniruokakilpailussa korostuu tuotteiden puhtaus ja perinteisyys. Tuotteissa ei käytetä säilöntä- eikä lisäaineita, raaka-aineiden pitää olla kotimaisia ja mielellään paikallisia, ja niiden alkuperän pitää olla tunnettu. Käsityömäisten periaatteiden mukainen valmistus tuo esille perinteisen ruoan, kehittää sen valmistustapoja ja synnyttää innovatiivisia tuotteita.

Korpihillan takana on yrittäjä Ritva Korpihilla, joka on ollut posiolainen luonnontuotealan pioneeri vuodesta 1997 alkaen. Korpihilla valmistaa artesaanituotteita luonnonmarjoista ja yrteistä Tolvan kylässä, Riisitunturin kansallispuiston läheisyydessä. Korpihilla on myös tunnettu luonnon marjoista ja yrteistä valmistetuista alkoholittomista juhlajuomistaan.

Onnea Ritva!

Viimeksi muokattu 24.10.2023