Haku

Kunnanjohtajan joulutervehdys

Kuva: Maija Koskinen

Kulunut vuosi alkaa olla lopuillaan ja odotamme ansaittua joulutaukoa. Toivottavasti jouluna meillä kaikilla on aikaa ulkoilla ja liikkua Posion kauniissa luonnossa, viettää aikaa läheisten kanssa, lukea hyvää kirjallisuutta ja nauttia joulupöydän antimista. Teen pienen katsauksen kuluneeseen vuoteen ja vähän tulevaankin.

Elinkeinojen kehittämisessä meillä on nousemassa kaksi yritysyhteistyöhön perustuvaa kärkihanketta ”Tulevaisuuden kampus ja Pentik-mäen kehittäminen” sekä ”Talonrakentamisen ja puunjalostuksen kehittäminen Soukkavaarassa” myötä.

Saimme valmisteltua pohjoisen Suomen yliopistojen ja ammatillisen koulutuksen kanssa kumppanuussopimukset. Sopimusten pohjalta koulutustarjontamme kuntalaisille ja yrittäjille monipuolistuu. Posiolla voi suorittaa kaksoistutkinnonkin toisella asteella. Valmistelemme yliopistojen kanssa yhteishankkeita jo nyt.

Kaavoitamme yrittäjälähtöisesti ja ympärivuotiseen sekä vakituiseen asumiseen ratkaisuja. Yritysten kasvu ja kansainvälistyminen on mahdollista Posiolla. Teemme samalla aktiivista elinkeinopolitiikkaa.

Tehdään porukalla hyvät puitteet asumiseen, harrastamiseen ja viihtymiseen. Ulkoilu- ja liikuntareitit alkavat meillä kotiovelta.

Tapahtumia on tulevana vuonnakin tulossa. Muikkumarkkinat ovat tärkein tapahtumamme ja valmistelu on hyvässä vauhdissa. Tammikuussa olemme Helsingissä mukana matkamessuilla yhdessä yrittäjien kanssa.

Kiersimme loppuvuodesta kylillä. Kyläläiset osallistuivat aktiivisesti ja olivat kiinnostuneita palveluistaan, erityisesti liikuntapaikoista ja laduista. Kuntalaisia ja tulevia posiolaisia varten me tätä työtä teemme. Parhaita kokemuksia syntyy ihmisiä tapaamalla ja kuuntelemalla. Kuntalaisten ja yrittäjien kuuleminen on tärkeä osa kunnan töitä ja tehtäviä.

Olen kokenut vastaamisen jokaiseen yhteydenottoon, viestiin ja soittoon merkityksellisenä. Kuntalaisten kuuleminen on tärkeätä, vaikka kaikkia toiveita emme voi täyttää. Tosiasiat on helppo kertoa ja perustella.

Täällä on niin paljon hyvää, että pidetään siitä ääntä. Onhan meillä kaikki palvelut, liikuntakampus reitistöineen, Riisitunturi, Korouoma ja muut retkeilykohteet, puhdas luonto ja yli tuhat järveä. Paikallista ruokaa on tunnetusti tarjolla. Posiolla löydämme oman rytmimme.

Hyvä yhteishenki kuuluu ja näkyy, haasteet ratkomme aina. Yhteishenki ja yhteistyö ovat myös vahvuutemme muutosten keskellä. Yksin tekemällä meistä kukaan ei työn arjessa enää pärjää.

Joulun aikana meillä kaikilla on tärkeätä pysähtyä hetkeksi ja rentoutua. Kiitän kaikkia kuntalaisia kuluneesta vuodesta.

Kuuratiukujen välkähdysten ja taivaanleimujen alla vanhan vuoden latu erottuu enää vain, kun katsoo hieman ohi. Häipyy hämäräinen narske, jäävät uudet jäljet. (Posio, Koillismaan vesihelmi 2012)

Toivotan teille kaikille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta.

Pekka Jääskö, Posion kunnanjohtaja

Viimeksi muokattu 21.12.2023