Haku

Lapin ruokapiste -palvelussa kaupalliset toimijat voivat ilmoittaa ja löytää lappilaista lähiruokaa

Lapin Ruokapiste –verkkopalvelu yhdistää uudella tavalla lappilaisen lähiruuan ja niiden raaka-aineiden tuottajat, kaupallisesti lähiruokaa hyödyntävät ostajat ja lähiruuan kuljettajat. Alustan kehittämisen taustalla on ollut ajatus, että Lapin Ruokapiste –verkkopalvelun avulla lähiruokatuotteet löytyvät jatkossa entistä paremmin hyödynnettäväksi ravintoloissa, kaupoissa, julkisissa keittiöissä ja muissa ravitsemispalveluissa.

Lapin Ruokapiste on maksuton, ammattikäyttöön tarkoitettu sähköinen alusta, joka tuo yhteen lappilaisen lähiruuan tuottajat, kuljettajat ja ostajat. Palvelu on tarkoitettu hakupalveluksi ammattilaisille, kuten raaka-aineita etsiville elintarvikeyrityksille, jalosteita etsiville ravintoloille, julkisille keittiöille ja kaupoille.

Alustalla ei tehdä kauppaa, vaan ostaja löytää sieltä yhteystiedot tarkemman neuvottelun aloittamiseksi. Kaupankäynti ja myös tuotteiden toimitukset tapahtuvat myyjän ja ostajan välillä heidän parhaaksi katsomallaan ja sopimallaan tavalla.

Palveluun voi syöttää tietonsa yrityksenä toimiva tuottaja tai luonnontuotteita ja marjoja myyvä yksityishenkilö. Ravintolan edustaja tai muu lähiruuan kaupallisesta hyödyntämisestä kiinnostunut yritys voi kirjautua sisään löytääkseen kiinnostavat tuotteet.

Palveluun rekisteröityneiden lähiruuan tuottajien myynti-ilmoitusten kautta potentiaaliset ostajat löytävät tarjolla olevat tuotteet. Lapin Ruokapiste toimii niin, että lähiruokaa kaupallisesti hyödyntävät potentiaaliset ostajat löytävät haun avulla myyjäyrityksiä, joilla on tarjolla heitä kiinnostavia tuotteita. Palveluun voi myös jättää ostoilmoituksia, jolloin ostaja saa sähköpostiinsa tiedon häntä kiinnostavien tuotteiden tai raaka-aineiden myyjistä. 

Kittilän kunnan elinkeinotoimi Kideve Elinkeinopalvelut vastaa palvelun ylläpidosta, sen markkinoinnista ja käyttöopastuksesta jatkossa. Alustan tekninen toteuttaja on CoReorient. Lapin ruokapiste.fi –alusta on toteutettu Sodankylän kunnan hallinnoimassa Alueellinen elintarvikelogistiikka –hankkeessa, jossa Kideve Elinkeinopalvelut oli osatoteuttajana Lapin ruokapisteen osalta.

Lisätiedot:

Katariina Palola, elinkeinojohtaja, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta, katariina.palola@kittila.fi puhelin 0400 955 472

Lisätietoja palvelusta ja sen käytöstä voi saada Kideve Elinkeinopalveluilta, osoitteesta kideve@kittila.fi tai puhelimitse projektipäällikkö Päivi Sirkkalalta, puh. 040 359 3659.

Viimeksi muokattu 15.2.2021