Haku

Posio julkaisi Suomen ensimmäisen interaktiivisen matkan Riisitunturiin

Posio on julkaissut interaktiivisen miniseikkailun Riisitunturiin, yhteen Suomen upeimmista luontokohteista. Matka on ensimmäisiä interaktiivisia matkoja Suomen Lappiin. Matkalla pääsee kuvaamaan revontulia tunnetun suomalaisen luontovalokuvaajan ja eräoppaan Eeva Mäkisen kanssa.  

Kansallispuistoon sijoittuvalla kuvausmatkalla seikkaillaan myös tykkypuiden keskellä ja hiihdetään umpihangella tunturissa.  

”Matka on suunnattu ensisijaisesti kansainvälisille matkailijoille, jotka ovat haaveilleet Lapin upeista maisemista ja luontomatkailusta koronapandemian aikana”, sanoo Posion matkailukoordinaattori Marja Hannula.  

”Uskomme, että matka inspiroi myös kotimaan luontomatkailijoita. Riisitunturi on tällä hetkellä yksi Lapin suosituimmista luontokohteista. Interaktiivinen matkailija oppii revontulikuvauksen lisäksi tunturin upeasta luonnosta ja vastuullisesta retkeilystä.” 

Vastuullisen retkeilyn periaatteiden esiin tuominen Riisitunturin markkinoinnissa on Posiolle ja aluetta hallinnoivalle Metsähallitukselle tärkeää, koska kävijämäärien kasvu on ollut voimakasta viime vuosina.  

Posio toteutti interaktiivisen matkan kansainvälisessä matkailuhankkeessa Gateway to Land of National Parks. Interaktiivisen seikkailun ja kampanjan on suunnitellut lappilainen luova toimisto Kota Collective. 

Mahdollisuus nauttia luonnosta kotisohvalta käsin 

Kiinnostus interaktiivisiin ja virtuaalisiin matkasovelluksiin on noussut koronapandemian myötä.  

”Rajoitusten määritellessä aukioloaikoja ja matkustuskäyttäytymistä nämä uudet elämykset antavat ihmisille mahdollisuuden kokea kotisohvaltaan käsin asioita, joita he ovat kaivanneet tai joista he haaveilevat.” 

Posio hakee interaktiivisella matkalla myös erottautumista. 

”Posio on vielä melko tuntematon kohde Keski-Euroopassa, ja kansainvälistä matkailua on vasta viime vuosina alettu matkakohdetasolla systemaattisesti edistää”, Hannula sanoo. 

”Posio on pieni ja rauhallinen kohde, ja juuri näistä syistä se nyt kiinnostaa kansainvälisiä matkailijoita.” 

Lisätietoja:  

matkailukoordinaattori Marja Hannula p. 040 8012 229, marja.hannula at posio.fi  

Interaktiiviseen seikkailuun täältä

Viimeksi muokattu 18.3.2022