Haku

Posion kunnan toimintaympäristöpalvelut tiedottaa: kesän aikana saatu useita rakennus- ja kunnostusprojekteja valmiiksi ja työ jatkuu

Koivulahden uimarannan hiekkaranta

Kuva: Riikka Tuomivaara

Posion kunnan toimintaympäristöpalvelut on kesän aikana tehnyt useita rakennus- ja kunnostusprojekteja ympäri Posion keskustaa. Työt ovat osa Posion uutta kuntastrategiaa, jonka yksi tavoite on Ylpeästi posiolainen.

Liikuntakampukselle valmistuva frisbeegolfrata on opastetauluja asennusta vaille valmis. Opastetaulut asennetaan tällä viikolla. Kunnan vapaa-aikatoimi järjestää radalle avajaiskilpailun, josta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Kuntoportaiden arvioidaan valmistuvan elokuun loppuun mennessä. Myös niille järjestetään avajaiset.

Posion kunnan keskustaajamaa on kunnostettu ja raivattu kesän aikana. Tällä hetkellä maisemanraivaus ja latupohjien raivaus on käynnissä Kirintövaarassa.

Keskustassa seurakuntatalon takana sijaitseva Koivulahden uimaranta on raivattu ja pehmeille paikoille ajatettu täyttömaata. Rannan uimakopit ja vessa on kunnostettu ja maalattu. Uimarantaa on ruopattu keräten lasinsirut ja kasvillisuuta pois, sekä rannalle on lisätty uutta hienojakoista hiekkaa.

Taajaman alueella työskennelleen ns. ”ryskäryhmän” toiminta loppuu elokuun lopussa ja työtä jää vielä ensi kesäksi. Toiminnasta järjestetään palautekeskustelu, jossa kuullaan esimiehiä, ryskäryhmää ja kuntouttavaa työtoimintaa. Tavoitteena on saada kokemuksia toiminnan kehittämiseksi jatkossa.

Kunnostustöitä tehty myös kunnan kiinteistöille

Ulkoilualueiden lisäksi kunnostustöitä on tehty myös kunnan kiinteistöille. Pikkutorin aluetta on laajennettu kaavan mukaiseksi sekä pintakerros on kuorittu pois. Torille on ajettu uudet rakennekerrokset sekä päällystys. Uutta kioskirakennusta varten on tehty vesi- ja viemäriliittymät ja pohjat valmiiksi. Perustukset tehdään mahdollisuuksien mukaan valmiiksi jo tänä vuonna.

Lukion julkisivu- ja kattoremontti (vesikatteen uusiminen) on valmis. Lukioon on myös tehty käyttövesiputkiremontti.

Kunnanviraston valtuustosalin remontti valmistuu rakennustekniikan osalta viikolla 35, AV-laitteiden toimitusaikataulu ei ole vielä varma.

Sairaalantie 1:n kattoremontti aloitettu, pohja ja pintakate uusitaan. P-alue järjestelyt tehdään syksymmällä. Sprinkeli-paloilmaisinjärjestelmä uusitaan syys-lokakuussa.

Laatikaisen tilan sähkö- ja lvi-suunnittelu aloitettu.

Viimeksi muokattu 18.8.2022