Haku

Posion kunta keräsi Muikkumarkkinoilla päiväkodille 4200 euron lahjoituksen

Lapsi tekee palapeliä

Kuva: Janica Suominen

Posion kunta huutokauppasi heinäkuussa järjestetyillä Muikkumarkkinoilla kunnan Valmet-traktorin vuodelta 1967 sekä möi muita kunnan kiinteistöstä tarpeettomaksi jääneitä tavaroita. Yhteensä myyntiä tuli kulujen jälkeen 4200 euroa.

Kunta lahjoittaa summan kokonaisuudessaan Posion päiväkodille. Päätös tukee Posion uutta kuntastrategiaa, jonka yksi tavoite on olla Perheiden Posio.

”Posion varhaiskasvatus kiittää lämpimästi saadusta lahjoituksesta. Asiantuntijamme eli lapset ja varhaiskasvatuksen henkilöstö yhdessä suunnittelevat mitä uutta kivaa ja jännää rahalla saisi hankittua. Leluesitteitä tutkaillaan innolla”, sanoo Posion varhaiskasvatuksen vastaava Enni Jormakka.

Jormakan mukaan päiväkotiin hankitaan varhaiskasvatuksen eri sisältöalueiden tavoitteita tukevia leluja, joista on sekä iloa että hyötyä oppimiseen. 

”Tällaisia ovat esimerkiksi moninaisuuden huomioivia leluja, kirjallisuutta ja nukkeja eri kulttuureista, ja jotka kuvaavat ihmiselämän kaikkia puolia.”

Kaikissa hankinnoissa otetaan huomioon Posion päiväkodin painopistealueet, jotka ovat luonto, liikunta, kirjallisuus ja hyvinvointitaitojen vahvistaminen positiivisen pedagogiikan keinoin.

”Kiitämme lämpimästi myös yksityistä lahjoittajaa huomattavasta kirjalahjoituksesta”, Jormakka lisää.

Posion päiväkoti on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön kaksivuotisessa esiopetuksen kokeilussa, jonka tarkoituksena on vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa, kehittää esiopetuksen laatua ja vaikuttavuutta, selvittää varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen välisiä jatkumoita sekä perheiden palveluvalintoja.

Viimeksi muokattu 22.8.2022