Haku

Posion kunnan tiedote Riisitunturilta Tolvaan johtavan ladun ylläpidosta

Posion kunta lopettaa Riisitunturin parkkipaikalta Tolvaan johtavan ladun ylläpidon. 12 kilometriä pitkän ladun käyttäjämäärät ovat olleet vähäisiä ja ylläpitokustannukset korkeita. Ladulle ei ole useista yrityksistä huolimatta löydetty paikallista tekijää, mikä laskisi ylläpitokustannuksia huomattavasti. 

Lisäksi Tolvan ladulle ei ole löytynyt paikallisia yrittäjiä osallistumaan kustannuksiin samalla tavalla kuin Posion muille laduille. 

Päätökseen vaikutti myös se, että Riisitunturin kansallispuistoon avatulla 20 kilometrin monitoimireitillä voi hiihtää ja liikkua monipuolisesti. Kävijämäärät Riisitunturilla ja sen rengasreitillä ovat lisääntyneet runsaasti. 

”Monitoimireitti palvelee paremmin maisemallisia rengasreittejä kaipaavan nykyretkeilijän tarpeita”, Posion kunnanjohtaja Pekka Jääskö sanoo.

Posion kunta tekee kuitenkin Tolvan ladulle pohjan ensimmäiselle hiihtolomaviikolle. Näin halutaan tarjota matkailijoille mahdollisuus käydä vielä hiihtämässä pitkään palvelleella ladulla ja tarjota Tolvan kyläläisille ja yrittäjille hyvä pohja pitää latua omin voimin auki, jos siihen löytyykin vielä innostusta. 

Jos ladulle löytyy paikallinen tekijä ja yritykset haluavat osallistua kustannuksiin, kunta on edelleen valmis neuvottelemaan yhteistyöstä ladun ylläpidon suhteen.

Oletko kiinnostunut ladun ylläpidosta kevään 2022 ajan? Ota yhteys Posion toimintaympäristöpalveluiden palvelujohtaja Kari Laurilaan p. 040 8012 260. Kunnan latulinjauksista lisätietoja antaa Posion kunnanjohtaja Pekka Jääskö p. 040 8012 202.

Viimeksi muokattu 18.2.2022