Haku

Posion kunta palkitsi vuoden 2021 parhaat urheilijat

Posion kunta palkitsi vuoden 2021 parhaat urheilijat tiistaina 21.12. pidetyssä tilaisuudessa.

Palkintoluokkia on kuusi: paras posiolainen naisurheilija, miesurheilija, tyttö- ja poikaurheilijat (12-20-vuotiaita), aikuisurheilija sekä positiivinen posiolainen urheilija-palkinto. Positiivinen posiolainen urheilija-palkinto on Posiota myönteisessä mielessä tunnetuksi tuonut urheilija joko paikallisesti, kansallisesti tai kansainvälisesti. Palkinnon saajan iällä ei ole väliä.

Palkitsemisesta päätti Posion kunnan hyvinvointilautakunta 16.12. järjestetyssä kokouksessa. Kokouksen pöytäkirjan voit lukea täällä.

Palkitut urheilijat ja perustelut:

Naisurheilija: Sini Karjalainen (jääkiekko)

USA:n yliopistoliigan Vermontin joukkueessa jo vuodesta 2018 pelannut Sini saavutti posiolaisittain harvinaisen aikuisten MM-pronssin naisten jääkiekossa. Elokuun viimeisenä päivänä pelattu MM-kisojen pronssiottelu pelattiin Kanadan Galgaryssä, jossa puolustajana pelannut Sini oli yksi joukkueen pelaajista. Sini on luonut toiminnallaan positiivista kuvaa posiolaisuudesta kansainvälisesti ja tuonut useassa yhteydessä esiin juurensa Posiolla.

Miesurheilija: Eero Vuollet (maastohiihto)

Eeron pitkäjänteinen hiihtoharrastus kantoi viime vuonna aikuisten sarjan parhaaseen saavutukseen, kun hän sijoittui Ristijärven SM-hiihdoissa 15km kilpailussa sijalle 41. yli 140 osallistujan joukossa. Hiihdon ohella Eero kilpailee myös yleisurheilussa ja liikkuu monipuolisesti.

Tyttöurheilija: Kerttu Mourujärvi (jääkiekko)

Monipuolisesti urheileva ja esimerkillisesti liikuntaan suhtautuva Kerttu tunnetaan ahkerana harjoittelijana ja muut huomioon ottavana toimijana. Kerttu pelaa jääkiekkoa Posion Pyrinnön kahdessa juniorijoukkueessa ja osallistuu muidenkin lajien urheilutoimintaan aktiivisesti.

Poikaurheilija: Oliver Ratcliffe (jalkapallo)

Oliver pelasi kesällä 2021 2007-syntyneiden joukkueessa, joka saavutti P14-kakkossarjan kultaa. Lisäksi Oliver oli joukkueensa paras maalintekijä. Vasta neljätoistavuotias Oliver teki myös debyytin miesten sarjassa, FC PaKan edustusjoukkueessa (5. div) ja pelasi useamman ottelun loppukaudesta aikuisten joukkueessa. Oliver toimii esimerkillisesti liikunnan ja urheilun parissa muidenkin lajien parissa mm. yleisurheilun ja kuntosalitoiminnan parissa.

Aikuisurheilija: Raija Hildén (yleisurheilu)

Suomen aikuisurheiluliiton SM-kilpailuissa Mikkelissä 29.7. – 1.8.2021 Raija keräsi saaliikseen huimat neljä mitalia, joista kaksi kultaista (400m ja 800m) ja kaksi hopeista (100m ja 200m). Naisten 65-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Raija, on toiminut pitkäjänteisesti yleisurheilun parissa ja työ on tuottanut myös hyvää menestystä SM-tasolla.

Positiivinen posiolainen urheilija: Tytti Oikarainen (moukarinheitto)

Tytti on toiminnallaan ja esimerkillään tuonut hienosti esille posiolaisuutta ja juuriaan Posiolla. Aina iloinen ja positiivinen ote urheiluun on ollut hienoa seurattavaa posiolaiselta urheilijalta. Tytti saavutti vuonna 2021 Kalevan kisojen (SM-kisat) yhdeksännen sijan naisten sarjassa moukarinheitossa.

Paljon onnea kaikille palkituille!

Viimeksi muokattu 22.12.2021