Haku

Posion kunta sai avustuksen virkistysalueiden kehittämiseen – latuopastukset uusitaan, laavuja kunnostetaan ja uusi frisbeegolf-rata rakennetaan

Posion kunta on saanut myönteisen tukipäätöksen virkistysaluehankkeelle. Hankkeen kustannusarvio on 36 800 euroa, josta kunta maksaa puolet.

Tuella kunnostetaaan ja kehitetään Posion kunnan ylläpitämiä virkistysalueita. Hankkeella edistetään kuntalaisten, vapaa-ajanasukkaiden ja matkailijoiden mahdollisuuksia omatoimiseen ja ohjattuun liikkumiseen lähiluonnossa. Hankkeen laajempana tavoitteena on edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia kunnan strategian mukaisesti.

Avustusta saatiin kunnan ylläpitäminen latujen viitoituksen ja opastuksen uudistamiseen, latujen varrella olevien kolmen laavun kunnostamiseen sekä frisbeegolf-radan suunnitteluun ja rakentamiseen. Latujen viitoituksen ja opasteiden suunnittelu ja asennus ostetaan palveluna. Työt on aikataulutettu kesälle 2021 kesäkuun alusta syyskuun loppuun.

Avustusta oli tarkoitus hakea myös maastopyöräilyreitille, joka olisi tehty Aholan ja Kirintövaaran välisen ulkoilureitin yhteyteen. Suunnitelmasta luovuttiin toistaiseksi, koska tarvittavia sopimuksia ei saatu tehtyä maanomistajien kanssa rahoittajan asettamaan aikarajaan mennessä. Reitille haetaan reittitoimitusta, jonka jälkeen sen kehittämiselle voidaan hakea valtionavustuksia. Nykyiset sopimukset sallivat liikkumisen reitillä vain hiihtäen tai jalan.

Kunnostettavaksi valittiin kolme kunnan ylläpitämää laavua. Nämä laavut ovat Kuplan laavu hiihtomaassa, Ahola-Kirintövaara-reitin laavu ja Kirintövaaran esteetön laavu. Laavuille hankitaan polttopuukatokset, grillit, roskakorit ja kahdet penkit. Laavujen ylläpidosta ja polttopuuhuollosta on tehty suunnitelmat.

Uutena kohteena rakennetaan Posion koulun liikuntakampukselle 18-korinen frisbeegolf-rata. Kirintövaarassa on vaativa frisbeegolf-rata. Liikuntakampukselle rakennettava rata on helpommin saavutettava koululaisille ja muille kuntalaisille. Radan suunnittelu ja rakentaminen ostetaan palveluna. Radan perustamisesta on tehty myös kuntalaisaloite.

Viimeksi muokattu 29.3.2021