Haku

Posion kunta suunnittelee uutta rivitaloa Miilutielle ja minitaloaluetta Kattavaniemeen

Kunnan 2020 rakentama rivitalo Miilutiellä

Kuva: Maija Koskinen

Posion kunta käynnisti kesällä 2022 asumisen haasteisiin liittyviä ratkaisuja valmistelevan työryhmän työskentelyn. Työ aloitettiin julkaisemalla kysely, jossa kunta kartoitti kuntalaisten ja kuntaan muuttoa harkitsevien asunto- ja tonttitarpeita.

Tällä hetkellä työryhmä valmistelee uuden rivitalon rakentamista Miilutielle ja minitalojen rakentamista Kattavaniemeen.

Kattavaniemen alueelle on tehty kaavoitussuunnitelma, johon sisältyy viisi minitaloa, joiden huoneistoala on 40-60 neliötä. Minitaloissa on huoneistokohtainen sauna. Lisäksi suunnitelmassa on optio rantasaunan rakentamiselle. Kunta hakee kevään aikana poikkeamisluvat minitaloille ja tavoitteena on, että infra rakennetaan kesällä 2023 ja talot olisivat muuttovalmiita marraskuussa 2023.

Yhden minitalon alustava kokonaiskustannusarvio on 170 000 euroa. Vuokratasot määräytyvät laina-aikojen perusteella. 

”Haluamme pitää vuokratasot kohtuullisina”, kunnanjohtaja Pekka Jääskö sanoo.

Minitaloasumiseen liittyviä mahdollisuuksia tunnistettiin myös Posion, Kemijärven ja Keminmaan yhteisessä asettautumispalveluhankkeessa.

Yhdeksän huoneiston rivitaloa suunnitellaan Miilutielle

Uutta rivitaloa suunnitellaan Posion keskustaan Miilutielle, jonne kunta on rakentanut rivitalon viimeksi vuonna 2020. Rivitalon rakentamista harkittiin myös entiselle Aholan koulun tontille, mutta työryhmä totesi sen olevan liian kaukana keskustasta ajatellen asuntokyselyyn vastanneiden toiveita.

Rivitalo rakennetaan tämänhetkisten suunnitelmien mukaan kunnan tytäryhtiö Taika-asuntojen taseeseen ja suunnittelukustannuksista vastaa kunta.

Rivitalon suunnittelusta on pyydetty tarjoukset. Rivitaloon suunnitellaan yhdeksää huoneistoa, joista kaksi on yksiöitä, kuusi kaksioita ja yksi kolmio. Kaksioihin ja kolmioon suunnitellaan sauna. Alustava kustannusarvio rivitalolle on 1,3 miljoonaa euroa.

”Asuntorakentamisen hanke vastaa asuntopulaan, joka kunnassa on tunnistettu. Kyselyn pohjalta tunnistimme asuntotarpeen kohdistuvan erityisesti vuokrattaviin pienehköihin asuntoihin. Minitalot ja rivitaloasuminen ovat ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen”, Jääskö toteaa.

Lopullisen päätöksen rakentamisesta tekevät Posion kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Pekka Jääskö, 040 8012 202, pekka.jaasko@posio.fi.

Viimeksi muokattu 8.2.2023