Haku

Posion kuntaan kaksi palkintoa kehittämistyöstä

Posion kansalaisopisto sekä vapaa-aikatoimi palkittiin Tärkeissä töissä -gaalassa Helsingissä maanantaina 4.12.2023. Vuodesta 2017 asti järjestetty kampanja keräsi tänä vuonna ennätykselliset 250 kehittämistekoa, joista suurin osa ilmoitettiin opetus- ja kasvatusalalta. Kampanjan ja palkintogaalan organisoivat kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja alan pääsopijajärjestöt.

Posion kansalaisopisto ideoi Opetus- ja kulttuuriministeriön muistion pohjalta tavan saada vapaassa sivistystyössä kertynyt osaaminen paremmin näkyviin sekä opiskelijoille että muille. Posion kansalaisopistossa suoritetuista kursseista voi nyt halutessaan saada opintopisteitä ja arvioinnin. Posion kansalaisopiston kehittämispäällikkö Hannele Heinonen on ilahtunut palkinnosta.

“On hienoa saada kansallista tunnustusta merkittävästä kehittämistyöstä, joka koskee vapaan sivistystyön kansalaisopistoja. Työ on ollut pitkäjänteistä ja palkitsevaa. Erityiskiitokset kuuluvat tuntiopettajillemme sekä kollegoille toisissa Koillisopistoissa”, Heinonen kertoo.

Toisen palkittavan teon nappasi Posion vapaa-aikatoimi innovatiivisella tavalla nostaa esiin liikunnan merkitystä ja luoda yhteisöön kuulumisen tunnetta kuntalaisten keskuudessa. Liikuntatoimen järjestämä Suuri posiolainen hyppytutkimus kiertää hyppyyttämässä kuntalaisia kontaktimatolla, joka mittaa hyppääjän ilmassaoloajan ja muuntaa sen senttimetreiksi.

Mittauskiertueen tarkoituksena on tulosten keräämisen lisäksi kertoa liikunnan ja hyppäämisen merkityksestä eri ikäisille. Painopisteinä lapsille ja nuorille on motoristen taitojen oppiminen ja valmiuksien antaminen. Työikäisille painotetaan vastapainoa passiiviselle tai staattiselle työlle hyppäämisen kautta ja ikääntyneille henkilöille kerrotaan hyppäämisen vaikutuksista luuston vahvistamisessa ja kaatumisten ehkäisemisessä.

“Olemme liikunnanohjaajan kanssa käyneet hyppyyttämässä päiväkotilaisia, koululaisia, eläkeläisiä eli kaiken ikäisiä posiolaisia. Eniten kuultu kysymys on, että saako hypätä uudestaan! Myös posiolaiset yrittäjät ovat olleet kiinnostuneita tutkimukseen osallistumisesta ja tulemme mielellämme käymään työpaikoillakin”, kertoo vapaa-aikapäällikkö Antti Häkämies.

Posio palkittiin myös viime vuonna. Silloin Kuntatyö2030 nimellä kulkeneessa gaalassa Posion peruskoulu sai palkinnon tähtiopettajan rekrytoinnista. Tähtiopettaja ideoitiin vastaamaan haasteeseen järjestää lyhytaikaisia sijaisuuksia opetukseen.

Voit lukea lisää viime vuoden palkinnosta täältä: https://www.posio.fi/posion-peruskoulu-palkittiin-kuntatyo2030-gaalassa-tahtiopettaja-toi-ratkaisun-sijaispulaan/.

Viimeksi muokattu 4.12.2023